Dikkat, Bu İki Oyunu Oynadıysanız Facebook Güvenlik Ayarlarınızı Güncelleyin

emreard

Kıdemli Üye
10 Şub 2015
3,316
1
Ankara
android-oyunlari-tehlike-saciyor-b_640x360.jpg



ESET güvenlik yazılımı uzmanları, Facebook bilgilerini çalan ve arkadaş listesi aracılığı ile yayılan kötü amaçlı yazılım içeren iki Android oyunu tespit ettiler.

Google Play’deki ücretsiz oyunların bir çoğu, oyuna dahil olabilmemiz için genellikle Facebook bilgilerimizi isteyebiliyorlar. Her ne kadar bu bilgileri paylaşmayacaklarını iddia etseler de ESET Antivirüs ve yazılım güvenliği geliştiricileri Android’in 2 popüler oyununun bu sözü pek de yerine getirmediğini saptadı. ESET teknisyenleri, Google Play Store'da yer alan Cowboy Adventure ve Jump Chess isimli oyunların, Facebook bilgilerini çalarak bu bilgiler aracılığı ile kullanıcıların arkadaş listesine yayıldığını fark ettiler. Bu bilgiler özellikle Cowboy Adventure oyununun ortasında ortaya çıkan sahte bir Facebook giriş ekranı aracılığı ile isteniyor ve daha sonra güvenli bir bağlantıyla uzaktaki başka bir sunucuyla paylaşılıyordu.

Jump Chess’de ise durum biraz daha farklı olarak raporlandı. Jump Chess, kötü amaçlı bir koda sahipti ve farkında olmayan kullanıcılardan sosyal medya bilgilerini topluyordu.

ESET’in raporları dikkate alındı ve artık her iki oyun da artık Google Play’de yer almıyorlar. Ancak tehlike bu oyunu indirip oynayanların Facebook hesaplarının hala tehlikede olduğu gerçeğini değiştirmiyor. Bu oyunları oynayanların Facebook güvenlik bilgilerini güncellemeleri gerekiyor.
alıntıdır.
 

racisolmaz

Yeni üye
12 Mar 2013
7
0
hangi oyun bilgilerimizi paylaşmaz geneli verdiği sözü tutmaz...tesekkürler hatırlatma için
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.