Anlamadığın noktanın üstüne git. Birden olacak şey değil, hata yaparak öğrenmek en güzeli zaten. Örnek vermek açısından söylüyorum sadece, 2 ile 2'nin toplamını ekrana nasıl yazdıracağını mı anlamadın, hangi dili öğreniyorsan gir yazılım yazdığın IDE, program artık her ne ise, Java üzerinden örnek veriyorum. De ki bu bilgisayara ben yazılım yazarken sadece 2 yazınca anlamıyor. Bunu bilgisayara tanıtmam lazım demek ki, nasıl tanıyabilirim diye sor, araştır bence izleme bolca oku. Araştırma sonucunda göreceksin, sonucum küsüratlı çıkabilir mi, çıkamaz mı? Küsürlü çıkacak ise bilgisayara diyeceksin ki, bak bu girdi küsüratlı ona göre işlem yap. Sonra toplam sonucunda bi değişkende tutulması gerektiğini anlayacaksın. Toplam değişkeni oluşturacaksın. Sonra ekrana yazdır vs. vs. Uzar gider.
Böyle kendine anlatarak, bolca okuyarak öğrenebilirsin. Ama rastgele bir programlama dili üzerinden başlama. Ne yapmak istiyorsun, önce onu sor kendine. Mobil oyun mu yapmak istiyorsun, mobil uygulama mı yapmak istiyorsun, yoksa script mi yazmak istiyorsun? Bunu sor kendine, ben bu dili öğreniyorum ama ne yapacam de.
Sonra gidiyorsun Google'a "mobil uygulama için programlama dili" diye aratıyorsun binlerce kaynak çıkıyor. Ondan sonra yolunu çiziyorsun
Takıldığınız noktalarda forumu sömürün, kullanın. Açın yardım merkezine konuyu, elbet çıkıp yardımcı olur birisi.