Din Çeşitleri

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
15 Mar 2018
196
0
Şanlıurfa
Selamün aleyküm arkadaşlar az önce dudu peri adlı arkadaşımız hristiyanlıkla ilgili bir paylaşım yaptı ve doğru dinin onun olduğuna inanıyor.Bende gittim bütün dinleri araştırdım ve hepsini sizlere anlatmaya çalıştım.
Din Çeşitleri:İslamiyet,yahudilik,ateistlik,hristiyanlık,hinduizm,budizm,caynizm(jainizm),sihizm,taoizm,Kanfüçyanizm,Şintaizm... Ben araştırdığımda bi bunları buldum.Şimdi hepsini tanıtalım sizlere ve sonra değerlendirme yapalım :) (size en iyi tanıtımı yapmak için farklı kaynaklardan tanımlar alıp kopyala yapıştır yapacağım)

İslamiyet:İslam kelimesi sözlükte; teslim olmak, boyun eğmek, itaat etmek anlamlarına gelir. Allah Teala’nın emirlerine teslim olup itaat etmeğe dayanan bir din olması sebebiyle bu dine İslam denilmiştir.

Terim Anlamı

Allah tarafından peygamberler aracılığıyla insanlara bildirilen, dünyada ve ahirette insanları mutluluğa ulaştıracak hayat şekli, itikadî ve amelî bir nizamdır. İslam, akıl sahibi insanları kendi tercihleriyle bizzat hayırlı olan şeylere götüren ilahî bir kanundur.

Kısacası Allah yaratandır.Ve islamı yaymak adına peygamberler gönderilmiştir.Kitabı kuran dır.İncil falan değiştirildiği için gönderilmiştir.Kuran değişmeyecektir.Yüce rabbimiz bunu ayetiyle söylemiştir.
Yahudilik:Musa Peygamberin yaydığı Musevîlik dinine bağlı olma durumu, Musevîlik. Yahudilere, tarihin çeşitli dönemlerinde İbranî, İsrailliler, İsrail Oğulları adları da verilmiştir. Günümüzde yeryüzünde yaklaşık 15-20 milyon dolayında Yahudi vardır. Bugün esas olarak İsrail'de yaşarlar. Musevîliğin, dinler tarihinde özel bir yeri bulunmakta ve bu din, ilâhî kaynaklı en eski din olarak nitelendirilmektedir. Geçmişi birkaç bin yıl geriye giden bu dinin başta gelen özelliklerinden biri İsrail Oğulları ile Tanrı arasındaki "ahd'e kutsal kitaplarında geniş yer ayrılmasıdır. Bu nedenle bu din, bir "ahid dini" olarak da bilinir.

Yahudilerin kutsal kitabı Tevrat'tır. Tevrat, Hz. Musa aracılığıyla Tanrı tarafından gönderildi. Tanrı burada, İsrail Oğullarına kendini tanıtarak, on emri ve başka yasaları belirtti. Bu dinin odak noktası, Kudüs'teki "Mâbed'dir. Yahudiliğin sembolü, yedi kollu şamdan ve altı köşeli yıldız (Hz. Davud'un yıldızı)dır.

Ateistlik:Ateist, tanrı veya tanrıların varlığını hayal ürünü bulan kişi veya kişilerdir.

Hristiyanlık:Hristiyanlık; Hz. İsa'nın tebliğ ettiği fakat daha sonraları tahrif edilen din.

Tüm dünya'da tek tanrılı dinler büyük kitlelerin tamamını etkisi içine almıştır. Peki hristiyanlı din'i nasıl tahrif edilmişti kısaca hatırlayacak olursak; İncil’de Allah’ın bir olduğu, Hazret-i İsa’nın, Allah’ın kulu ve Resulü olduğu yazılı idi. Hazret-i İsa’nın hak olan dini, az zaman sonra Yahudiler tarafından sinsice değiştirildi.

Yahudi Bolüs [Pavlos], İsevi görünerek, hakiki İncili yok etti. Sayısız İncillerin yazılmasına sebep oldu. Büyük Kostantin, bütün İncilleri birleştirmek için, miladi 325’de, İznik’te 319 papazı toplayıp, yazdırdığı yeni İncile eski dini olan putperestlikten de birçok şey sokturmuş, yeni bir Hıristiyanlık dini kurmuştur.

Hristiyanlık iman esasları nelerdir?
1. Ben, Tanrı'ya Kudretli Baba'ya

2. Biricik oğlu Rab isa'ya,

3. İsa'nın Bakire Meryem ve Ruhul'-Kuds'ten doğduğuna,

4. Pilatus zamanında çarmıha gerilerek gömüldüğüne,

5. Ölüler arasından üçüncü gün dirildiğine,

6. Göklere yükseldiğine,

7. Baba'nın sağında oturduğuna,

8. Ölüleri ve dirileri yargılamak üzere oradan ineceğine,

9. Ruhu'l-Kuds'e,

10. Mukaddes Kilise'ye

11. Günahların bağışlanacağına,

12. Bedenin dirileceğine, inanırım.

Hinduizm:Bir Uzakdoğu dini olan Hinduizm, oldukça geniş bir alana yayılmış, kapsamlı bir dindir. Dünya çapında bakıldığında Hristiyanlık ve İslam'dan sonra gelen en büyük üçüncü din konumundadır. Kökeni Hindistan'a dayanan Hinduizm dini, sevgi ve iyilik yolu olarak görülmektedir. Kutsal Vedalar adında kitapları vardır ve bu dine inanan insanlara hindu denmektedir.

Hinduizm’in İnançları Nelerdir?
İnanca göre kutsal kitap olan Vedalar, Tanrı’nın sözleridir. Risi’ler sayesinde vahiy yoluyla geldiğine inanılır.
Tüm canlıların ve evrenin kalbinde, kendilerini yaratan, koruyan ve yok edecek olan Tanrı vardır.
Evrenin oluşumunun, muhafazasının ve yok edilişinin gerçekleştiği ve bu gelişmelerin sonsuz olduğuna inanılır.
Tüm canlıların, yaptıklarının, düşündüklerinin kendi kaderlerini çizeceğine inanılmaktadır. İslam dinindeki kader-kaza ilişkisi ile benzerlik göstermektedir.
Tüm hayatın ve yeryüzündeki tüm canlıların yani Tanrı’nın yarattığı her şeyin kutsal olduğu kabul edilir ve hepsi saygıyı, sevgiyi hak ederler.
Hinduizm’de tüm dinlerin geçerli olduğu ve bu dinlerin Tanrıya ulaşmada farklı yollar olduğu kabul görmüş ve bu şekilde işlemiştir.

Budizm:Günümüzde bu dine inananların sayısı tam olarak bilinmese de bugün dünyada üç yüz elli milyon Budist’in yaşadığı tahmin edilmektedir. Bu rakam Budizm’in dünyanın dördüncü büyük dini olduğunu göstermektedir. Budizm’de Tanrı bulunmadığından bazıları Budizmi bir din değil bir felsefe olarak tanımlamışlardır.

Caynizm:Kendi Kendine Eziyet Dini

Hindu dinindeki üst kastlara birçok ayrıcalık sağlayıp diğer insanları köle haline getiren baskıcı sosyal düzen, kadınlara yönelik vahşi uygulamalar ve putlara yapılan kurban törenleri, tarih boyunca Hint toplumunun bazı kesimlerinde rahatsızlık oluşturdu. Bu nedenle de zaman zaman Hinduizme tepki olarak birçok yerel akım ortaya çıktı. Bunlar, Hinduizmin tepki oluşturan bölümlerini dışladılar, bazı uygulamalarını kabul ettiler ve aynı zamanda yeni öğretiler de ürettiler. Örneğin MÖ 6. yüzyılda Siddharta Gautama'nın kurduğu Budizm, Hinduizmin içinden doğdu, ancak Hinduizmden birçok konularda farklılıklar gösterdi. Gautama kurduğu bu batıl dini şekillendirirken kast sistemini reddetmiş, ama çilecilik (münzevilik) şeklinde tanımlanan yeni bir baskı sistemi öngörmüştü. Ayrıca Hinduizmin temelini oluşturan batıl karma ve reenkarnasyon inanışlarını da muhafaza etmişti.

Caynizm Allah'ın Mutlak Varlığını İnkar Eden, Ateist Bir Dindir

Caynizmin en önemli özelliği tüm kainatı yoktan var eden bir Yaratıcı'nın varlığını inkar eden, ateist bir din olmasıdır. Caynalar (Caynistler) evrenin sonsuz olduğuna, varlıkların bir başlangıcı ya da sonu olmadığına inanırlar. Onlara göre evrendeki bütün maddeler ve varlıklar sonsuzdur, kainat ise kendi kozmik kanunlarıyla işlemektedir. Bu tanım Allah'ın varlığını inkar eden materyalist felsefenin de temelini oluşturmaktadır ve tarihin en eski düşüncelerinden biridir. 20. yüzyılda ise bu materyalist düşünce bilimsel yöntemlerle çürütülmüş, maddenin sonsuzdan beri var olduğu düşüncesi, evrenin yoktan var edildiğini ispatlayan Big Bang teorisi ile yıkılmıştır

Sihizm:
Sihizm, bütün dinler gibi özünde iyiliği ve güzelliği barındırır.
Sihizm, Hinduizm ve İslamiyetten benzer yönler almıştır.

Sihler saçlarını kesmez; makas ve jilet kullanmak günahtır.
Günah olduğu için, Sih erkeklerinin hepsi uzun saçlıdır; tabii uzun saçlı olmalarını göstermezler. Genelde saçları başlarında topak şeklinde toplayıp ince bir örtüyle örterler, örtünün üzerini de sarık şeklinde sarıp, bir takke şekli meydana getirirler. Ve bu sarıklarını gün boyu, yatağa giresiye kadar başlarından çıkarmazlar.

Kadınlar zaten genelde uzun saçlı oldukları için Sih kadınlarının diğer Hint kadınlardan pek fark yoktur, hatta erkeklere göre giyimde daha özgürdürler; ama Sih erkeklerinde ise durum biraz katıdır. Erkek çocukların küçük yaşlardan itibaren saçları topak şeklinde bağlanıp örtüyle kapatılır.

Erkeklerin hormansal durumu maymunlara daha yakın olduğu için, makas ve jilet kullanmanın günah olduğu Sihler'de erkeklerin görüntüsü biraz acayip hal almaktadır.

Taoizm:aoizmin başlıca öğretisi,ebedi, gayri-şahsi mistik bir üstün varlıkla ilgilidir. Taoizm 'e göre bu alem mevcut olan (Yank) la mevcut olmayan (Yin) in birleşmesinden meydana gelmiştir. Bazı kaynaklara göre tao, Tanrı ' nın sembolleştirilmiş varlığı olarak anılmaktadır.

Taoistlerin evlerinde birçok mabut tasvirleri büyük kapılar önündeki dolap içine yerleştirilmiştir. Ancak bu mabutlar her taoiste göre değişik içeriktedir. Taoistlerin çoğu savaş tanrısı Kvan-Ti ile, tüccarların mabudu sayılan Zenginlik tanrısı Sai Shin 'e tapmaktadırlar. Taoizmde basit manada cehennem inancı görülmektedir
Taoizmin temeli mistik panteizmdir. Tao,dünyayı yöneten sebeptir. O görülmeye,işitilmeyen, kavranılması mümkün olmayan bir yaratıcı prensip olarak algılanmaktadır. Bir başka açıdan Tao göğün ve yerin kaynağı, yaratıcı ve yaşatıcı kavramdır. Hiçbir şeye muhtaç değildir.

Taoizme göre insan ancak manevi yönüyle insandır. Bunun için Tao rehber olarak kabul edilmelidir. Taoizmin temel prensibi “iyilere karşı iyilik yapmak, iyilik yapmayanlara karşı yine iyilik yapmak, böylece her şeyin iyi olmasını sağlamak” olarak özetlenebilir. Taoizmde dini inancın büyüklüğü mutlak sükunet ve rahatlık içinde dünyaya sırt çeviren bir hayat tarzıyla mümkündür de diyebiliriz. Taoizmin ahlak anlayışı üç ana noktada toplanabilir. Bunlar;

-Basit bir hayat yaşayarak tutumlu olmak
-Mütevazi olmak,nefsini gurur ve kibirden uzaklaştırmak
-Bütün canlılara karşı merhametli olmak.

Taoizm de bu ahlaki ilkelerin gerçekleşmesi için gösterişten uzak olmak,başkalarını düşünmek, yumuşak huylu olmalıdır. Kişi ilahi güçlerle ilişkisini koparmamalı,ve ilahi yolu zorunlu olarak takip etmelidir.

Kanfüçyanizm:

Dinin kurucusu Konfüçyüs (M.Ö. 551- 479) adındaki bir filozoftur. Şantung eyaletinde doğmuŞ ve orada ölmüŞtür. O zamandan beri eyalet Çinlilerce kutsal sayılır. Konfüçyüs 'ün hayatında baŞarılı bir öğretmenlik dönemi vardır. O 'nun en önemli özelliklerinden biri kendine aŞırı güvenidir. Bütün hayatı boyunca insanları, iyiye, doğruya ve Şerefli bir yaŞamaya yönelten, inandığı prensipleri yaymak için kitap yazan Konfüçyüs, daha çok akla hitap metodunu kullanmıŞ, mistik bir tavır takınarak ****fiziğin her türünü reddetmiŞtir. Konfüçyüs hiçbir zaman Lao-Tseu gibi (Taoizm 'in kurucusu), gibi ilahi bir kuvvetin elçisi olduğunu iddia etmemiŞtir. Dini konular üzerinde fazla konuŞmamasına rağmen çoğu zaman O, kutsallaŞtırılmıŞtır.

Konfüçyanizm 'de insanın evlenmeden veya bir erkek evlat bırakmadan ölmesi büyük günah sayılır. Çünkü erkek evladın, ata ruhlarına ibadeti devam ettireceğine inanılır. Ata ruhları her aile için özel koruyuculuk görevini yerine getirir.

Konfüçyanizm Vu-Ti (M.Ö. 140-87) zamanından 1912 yılına kadar devletin resmi dini kabul edilmiŞtir. Bir bakıma Konfüçyanizm, geleneksel Çin Şinizmi 'nin kaideleŞmesi Şeklidir.


Kutsal Metinleri/Kitapları

Konfüçyanizm 'in mukaddes kitapları, Konfüçyüs 'ün öğrencileri tarafından büyük bir dikkatle toplanmıŞtır. Bu metinler Konfüçyüs 'e isnat olunan (Ta-Hio, Tehoung-Young) ve (Loun-You) iki kitaptan meydana gelmiŞtir ve 1- Klasikler, 2- Kitaplar diye iki kısma ayrılır.

Konfüçyüs bütün eski Çin metinlerini (sosyal, dini, ahlaki gelenek, görenek) gözden geçirmek suretiyle atalar kültürüne dayalı Çin medeniyetini ortaya koymak istemiŞtir. Konfüçyanizm 'in en önemli dini metinleri olan beŞ klasik Şu kitaplardan meydana gelmektedir:

-DeğiŞiklikler Kitabı,
-Tarih Kitabı,
-Şiirler Kitabı,
-Törenler Kitabı,
-ilkbahar ve Sonbahar Vekayinameleri.



Sung Hanedanı tarafından (XI. Yüzyıl) bir araya getiren diğer dört kutsal metin de Şunlardır:

-Konfüçyüs 'ün KonuŞmaları,
-Mansiyus 'un Sözleri,
-Ortayol Doktrini,
-Büyük Bilgi.

Kutsal metinler üzerine Çin bilginlerince yazılan tefsirlerin en meŞhuru Tehou-Hi 'nin eseridir

Şintaizm:İlahlarla ilgili inançlara göre birbiriyle hem kardeş hem karı-koca olan Gök (Baba Tanrı) ile Yer (Ana Tanrı) bütün Japon adalarını ve diğer Tabiat Tanrılarını doğurmuşlardır. Bu iki ilah inancı etrafında dönüp dolaşan başka Tanrı inanışları da vardır. Nakledildiğine göre Japonya 'da 8.000.000 ilah vardır. Dağ, ırmak, ateş, gök gürlemesi, fırtına, yağmur, vb. ilahlar dışında her meslek sahibinin de ayrı bir ilahı vardır. Ölüler yaşayanlara muhtaçtır. Kendilerine ikram yapıldığı, mezarın üzerine yiyecek, içecek, eşya vs.. Konulduğu sürece mesut olurlar.

Ailenin, köyün, klanın ve imparatorun atalarının ruhları en başta gelen ruhlardır. İmparator Güneş ilahesinin torunudur. Genellikle Japonlar dünyanın iyi ve kötü ruhlarla dolu olduğuna inanırlar. Şintoizm 'de tapınak ve evde yapılabilir. Japonya 'da yüzbinin üzerinde mabet olduğu söylenmektedir. Mabetlerde genellikle eskiliği açısından değerli olan ayna, kılıç, mücevherli taş ve Amatarasu 'nun heykeli bulunur.

Japonların ibadet şekilleri çok sade ve basittir. İbadet etmek isteyen kişi mabede gider, elini, yüzünü ve ayaklarını Müslümanların abdest almaları gibi yıkarlar. Mabetteki kıymetli eşya karşısında diz çöker. ibadetini tamamlar ve dışarı çıkar. Eskiden ibadette kurban bulanmasına rağmen, günümüzde rastlanmamaktadır. İbadet için temizliğe çok önem veren Japonlar bunu ihmal etmeyi büyük günah sayarlar. Bazı özel durumlarda islam inancındaki gusüle benzer bir temizlik yaparlar. İbadeti rahipler idare eder. Özel öğretimlerle yetiştirilirler.

Evlenme törenleri mabetlerin bitişindeki evlenme salonlarında rahipler tarafından icra edilir. Cenaze törenlerini ise Budist rahipler yönetir. Bu anlayış bir Japon tarafından “Biz Şintoist doğar, Budist ölürüz” şeklinde kabul edilir. İnançlarına göre ölen herkes “Kami” olur. Onlara göre “Aile bir dindir, aile ocağı ise tapınaktır.” Ölülere karşı görevini yapan insan, yaşayanlara karşı olan vazifelerini de yerine getirmiş olur. Çok eski zamanlardan kalma duaları ve sıhri formülleri ezbere okumak, ilahlara hediyeler takdim etmek Japonların bugünde vazgeçemedikleri davranışlardandır.

Tanrı Anlayışları

Japon dilinde genellikle Tanrı veya O 'nun yerini tutacak kavramlar için üst, yukarı anlamına gelen “Kami” kelimesi kullanılmaktadır.

Değerlendirme(Kendi Düşüncemi Söyliyeceğim Her Bir Din İçin:

İslamiyet:Ben bir yaratanın olması ve o yaratanın bizlere dini yayması için peygamberler göndermesini gayet mantıklı buluyorum.Ve kurandaki bütün ayetler bence gerçekten hayatımızı yansıtıyor.Ve cennet cehennem diye iki ye ayrıldığı için yaratan bize dert verir çünkü imtihan eder bizleri ve ek olarak şeytan ve nefisimiz vardır.Kısacası isteyen kötü isteyen iyi olur ama kim ne ekerse onu biçer ben müslümanlıkta pek bir hata göremiyorum.

Yahudilik:
1-)Tevrat ve incil değiştirilmeseydi zaten kuran gönderilmezdi.Ve durum bu olunca bence yanlış bir din olduğu burdan belli olabiliyor...
o yüzden pek tercih etmiyorum...

Ateistlik:
Evren kendi kendine var olduğuna inanırlar yani kısacası un olmadan ekmek yapmak gibi bir şey
evrenin kendi kendine yaratılmasının imkansız olduğunu düşündüğüm için pek mantıklı bir din değil.

Hristiyanlık:
1-)Hz.İsa(müslüman olduğum için Hz ile başlamak zorundayım) ya tanrı diyorlar.Bi kere tanrı o olsaydı neden kendisi gelsin ki eğer kendisi gelmiş olsa da niye insan olarak gelsin mesela müslümanlıkta peygamberler gönderilir ve insan olarak gönderilmesi gayet normaldir.
Ama tanrı dediğimiz şey bize gözüktüğü zaman insandan farkı olarak gözükmesi lazım.
2-)Oğul sözdür bedendir tanrının yansımasıdır diye diyorsunuzda abicim her oğul öyle değil ki :)

Benim düşüncem bu...

Hinduizm:
Bu dini pek anlamamış olsam da genede bir düşünce paylaşmak istiyorum.

1-)Bütün dinler geçerli diyor ama öyle bir şey olması pek mantıklı değil...

Budizm:
Aynı ateistlik gibi tanrı yoktur diyor tanrı olmasa evren olmazdı :)

Caynizm:
1-)Putlara tapıyorlar insan kendi eliyle yaptığı şeye neden tapsın ki ?
2-)Kendi kendimize niye eziyet edelim :S

Sihizm:
1-)Makas ve jilet günahmış burdan bile bir akıllının böyle bir şey uydurduğu belli olabiliyor(bana göre)

Taoizm:
1-)2 tanrı var diyorlar böyle bir şey cidden mantıklı değil ...

Kanfüçyanizm:
1-)Ata ruhları aileleri korurmuş... pek zannetmiyorum :)

Şintaizm:
1-)Anladığıma göre bunlarda bir sürü tanrı vardır diyor cidden mantıklı değil...

Ben düşüncelerimi söyledim sizinde değerlendirmenizi istiyorum böylelikle doğru dini beraber bulmuş oluruz :)

Kaynaklar:
1-)https://www.yeniakit.com.tr/haber/din-cesitleri-nelerdir-144986.html
2-)Japon Dini - Şintoizm - Şintoizm Nedir? / İnançlar / Milliyet Blog
3-)https://www.mumsema.org/konu-disi-b...nci-kutsal-kitabi-ibadet-sekilleri-nedir.html
4-)Taoizm Taoism Tao Taoizm,Budizm,Din,Felsefe,Konfüçyüsçülük,Laozi,Mitoloji,Pinyin,Tao,Tao Te Ching
5-)Sihizm nedir? Sih kimdir? / İnançlar / Milliyet Blog
6-)Sikh Dini (Sihizm) Nedir ? Nasıl ibadet edilir ?
7-)https://www.mumsema.org/misafir-sorulari/151487-caynizm-dini-ve-inanclari-nedir.html
:cool:Budizm Nedir Kısaca
9-)Budizm nasıl bir inançtır, tek tanrılı dinlerden farkları nelerdir? - Erol Anar - T24
10-)https://bilgihanem.com/hinduizm-nedir/
11-)https://www.nedir.com/hristiyanlık
12-)https://www.nedir.com/ateist
13-)https://www.dersimiz.com/bilgibankasi/YAHUDILIK-NEDIR-HAKKINDA-BILGI-488.html
14-)https://sorularlaislamiyet.com/islamiyet-nedir-islamiyet-hakkinda-genis-bilgi-verir-misiniz

Bi Teşekkür verirseniz sevinirim yaklaşık 1 saat ayırdım :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

osm4nl1evl4d1

Kıdemli Üye
15 Mar 2017
4,776
10
T Ü R K
Abicim saygım var ama hristiyanlık ve yahudilik kadar saçma bir inanış görmedim. Bu dinlerin hiçbir ne doğru düzgün kaynağı ne de mucizeleri var. Bir dine inanmak için o dinin yüceliğine inanman gerek. Seni etkilesin ki ona inanasın. Tarihde bakın islam dinine. Allah peygamberleri göndermiş onu yalanlamasınlar diye de onlara mucizelerini göstermiştir.
 

Stretra

Katılımcı Üye
3 Haz 2017
285
0
Konstantin
4 Dinin ilk 3 ü çağlar boyu anlatım sunarken 4 son din çağı kurup şekillendirmeyi anlatıyor. Kısaca geleceğe yönelik.
 
15 Mar 2018
196
0
Şanlıurfa
4 Dinin ilk 3 ü çağlar boyu anlatım sunarken 4 son din çağı kurup şekillendirmeyi anlatıyor. Kısaca geleceğe yönelik.

Yaw bu dudu peri kendisi yanlış yolda insanlarıda yanlış yola sürüklüyor diye bende bütün dinlere kapsayan bir konu açmak istedim biraz karışık olabilir ama hepsini okuyunca özellikle değerlendirme kısmını okuyan ne demek istediğimi anlar :)
 

osm4nl1evl4d1

Kıdemli Üye
15 Mar 2017
4,776
10
T Ü R K
Dostum bize dini anlatmana gerek yok aslında biz sizin dininizi sizden iyi biliyoruz emin ol :D

Örnek: Ateistler müslümanlardan daha bilgilidir islam konusunda.

Hristiyanlarda, Deistlerde vs.

Senin dediğin olay %5 liktir emin ol :) o kısımın %4 ü ise sağ da solda bana laf atmasınlar diye , kimseye rezil olmayayım diye bir şeyleri zorla öğreniyorlar. Peki inandıkları şeyi doğru bulsalar neden böyle bir şey yapsınlar ki ? Fark ettimki sen hep kulakdan dolma sözler söylüyorsun ve bunların hiçbirini tarih yazmıyor. Ama benim mesajlarım hep tarihle kaynakla kanıtlı.
 

MaCLoNeX

Yeni üye
15 Mar 2018
37
0
.Al-i İmran Suresi, 85. ayet:Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır.
 

Dudu Peri

Uzman üye
9 Ara 2017
1,215
0
Sin.
Abicim saygım var ama hristiyanlık ve yahudilik kadar saçma bir inanış görmedim. Bu dinlerin hiçbir ne doğru düzgün kaynağı ne de mucizeleri var. Bir dine inanmak için o dinin yüceliğine inanman gerek. Seni etkilesin ki ona inanasın. Tarihde bakın islam dinine. Allah peygamberleri göndermiş onu yalanlamasınlar diye de onlara mucizelerini göstermiştir.

Mucize Yok Mu?? Şaka mı Bu? Kutsal Işık Mucizesi Daha Geçen Hafta Oldu Mucizelerimiz Hala Devam Ediyor Meryem Ana İkonasından Yılda 1 Yılan Çıkması Hala Olan Bir Mucize. Aziz Aydınlatıcı Krikor Mucizesi Var Ve Daha BİNLERCE Sen Kalkıp Nasıl Yok Dersin?
 

SusKalbim21

Katılımcı Üye
20 Ağu 2017
628
0
Senin dediğin olay %5 liktir emin ol :) o kısımın %4 ü ise sağ da solda bana laf atmasınlar diye , kimseye rezil olmayayım diye bir şeyleri zorla öğreniyorlar. Peki inandıkları şeyi doğru bulsalar neden böyle bir şey yapsınlar ki ? Fark ettimki sen hep kulakdan dolma sözler söylüyorsun ve bunların hiçbirini tarih yazmıyor. Ama benim mesajlarım hep tarihle kaynakla kanıtlı.

Kulaktan dolma değil bunlar gerçeklerdir. Söylesene kim ben ateistim diye birine söyleyebilir bu zamanda? Çünkü korkar dostum hemde çok korkar ailesine bile diyemez.

O kadar cahil birisin ki, acıyorum sana.

Asıl ben sana acıyorum. Cahilin kim olduğunu objektif bakan biri görebilir. Vesselam :)
 
Son düzenleme:
15 Mar 2018
196
0
Şanlıurfa
Mucize Yok Mu?? Şaka mı Bu? Kutsal Işık Mucizesi Daha Geçen Hafta Oldu Mucizelerimiz Hala Devam Ediyor Meryem Ana İkonasından Yılda 1 Yılan Çıkması Hala Olan Bir Mucize. Aziz Aydınlatıcı Krikor Mucizesi Var Ve Daha BİNLERCE Sen Kalkıp Nasıl Yok Dersin?

Yaw arkadaş havada kuş uçsa mucize diyeceksiniz ve sen bize Hz.İsa yok dersen bizde sana deriz!
 

albayturk

Üye
9 Eyl 2015
116
0
Dostum bize dini anlatmana gerek yok aslında biz sizin dininizi sizden iyi biliyoruz emin ol :D

Örnek: Ateistler müslümanlardan daha bilgilidir islam konusunda.

Hristiyanlarda, Deistlerde vs.

Hadi ya... Mesela İzafiyet ve Kuantum teorisine kafa atarak mi ateistler herkesten çok şey biliyor akşam akşam güldürdün :trl Şu kainatta Varlığın yokluğunu yok saymak ve bunu savunmak hmm. Şöyle söyliyim delilik. Çünkü inkarı yok Yaradanın. Son noktayida şöyle koyayım yaşınız kaç bilmem de Bu Sekulelerlesmenin getirdiği Dinsizlik ve imansızlık ayrıca farklı kültürlerin etkisine girerek din degistirdim demek... Çocuğunuzun annesi babası bilmez bilende ataerkildir. Çağdaşlaşmaya modernleserek ayak uydurun Gelipte ordan burdan öğrenerek veya taklit edip değil ;)
 

osm4nl1evl4d1

Kıdemli Üye
15 Mar 2017
4,776
10
T Ü R K
Mucize Yok Mu?? Şaka mı Bu? Kutsal Işık Mucizesi Daha Geçen Hafta Oldu Mucizelerimiz Hala Devam Ediyor Meryem Ana İkonasından Yılda 1 Yılan Çıkması Hala Olan Bir Mucize. Aziz Aydınlatıcı Krikor Mucizesi Var Ve Daha BİNLERCE Sen Kalkıp Nasıl Yok Dersin?

Bana bir tanrınizın veya tanrınızın elçisinin ayı yardiğını , veya suyun içine bir parça tuz atip, ''Tatli ol!'' deyince, su tatli ve lezzetli olduğunu gösterir misin ? Göster dinine inanacağım. Veya sizin mucizelerinizin doğruluğunu ispatlayabilir misin ?
 

Dudu Peri

Uzman üye
9 Ara 2017
1,215
0
Sin.
"Hristiyanlık:Hristiyanlık; Hz. İsa'nın tebliğ ettiği fakat daha sonraları tahrif edilen din."

Hz İsa Diye Biri Yaşamadı İsa Mesih Yaşadı Bu 1

"Tüm dünya'da tek tanrılı dinler büyük kitlelerin tamamını etkisi içine almıştır"

3 Milyar Hristiyan İle EN FAZLA İnanılan Din Hristiyanlık Bu 2

"Sayısız İncillerin yazılmasına sebep oldu."

Doğru İncil Şuanda Vardır. Bu 3
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.