Dirb Kullanımı #LinuxKulübü

Kasnaker

Yeni üye
31 Eki 2015
7
0
I9luwu.jpg


Dirb Nedir Ve Nasil Kullanir

SIJN96.jpg


Dirb – Directory buster bir web obje tarama aracıdır. Yani hedef sitedeki olan bütün web objelerini (directory) tarar ve var olanları gösterir. Bu aracın ana mantığı wordlist teki bütün kelimeleri hedef sitede denemesi ve sonuç verenleri bize göstermesidir. Dirb kesinlikle açık bulma aracı değildir. Bu araç sadece saklı dosya ve objeleri bulmamıza ve onlardan yararlanmamıza yardımcı olur.

CJVkkf.png


Görüldüğü üzre birçok opsiyonu bulunur. Kendi wordlisti oldugundan ekstra wordlist gerekmez.

29OOQd.png


Burada da birkaç örnek var. Genel olarak kali > dirb http://hedefsite.com yapılması yeterlidir ondan sonra bekleyip hangi objelerin var olduğunu görebiliriz.

cx2jAj.png


Son olarak aşağıda gördüğümüz bilgiileri elde ediyoruz. Gördüğünüz gibi objeler ve dosyalar eğer bulunabilyorsa ve erişilebiliyorsa aşağıda belirtildiği gibi gösteriliyor.

lEIe0e.png


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.