Dışı değişsede ruhu aynı

KhrYsaOR

Yaşayan Forum Efsanesi
24 Nis 2009
13,909
2
ford-ka.jpg


İlk kez 1996 yılında yollara çıkan Ford Ka kısa sürede çok sevildi. Üretimi sona erdikten sonra Ford ısrarlara dayanamamış olacak ki Ka'nın ikinci neslini üretmeye başladı. Tasarımı kendine has çizgilerden oluşsa da Ford Ka hala bildiğimiz o haşarı çocuk
İstanbul Autoshow'da tanıtıldıktan sonra yılbaşında ülkemizde de satışa sunulan Ford Ka, ilk nesli ile aynı ruha sahip bir otomobil. Fiat 500 ile aynı platformu paylaşan yeni Ka, tek kelimeyle renkli bir hayat tarzını ifade ediyor. Ford'un kinetik tasarım felsefesinin işlendiği dış tasarım oldukça dinamik bir görünüme sahip. Yüksek tavan tasarımı dışarıdan estetik kaygıları bozmaksızın şekillendirilen içeride uzun boylu sürücülerin bile rahatlıkla seyahat edebileceği baş mesafesini rahatlıkla sunuyor. Arka koltuklar ise bu rahatlığı karşılamaktan uzak.
İçerideki tasarım oldukça renkli ve bir o kadar da basit. Çift renkli koltuk döşemeleri ve direksiyon simidi ve orta konsoldaki beyaz renkli plastik kaplamalar içeriye sevimli bir görünüm kazandırıyor. Platform ortağı Fiat 500'ün retro çizgileri yerine Ford Ka kendine has ilk nesilden bağımsız çizgilere sahip. Yüksek sürüş pozisyonu ile Ford Ka başarılı görüş özellikleri de sunuyor. Kumanda elemanlarının tamamı sürücünün elinin altında. Zaten bu kadar küçük bir otomobilde herhangi bir şeyin sizden uzakta olma ihtimali yok. 0'dan 100'e 13.3 saniyede çıkan 1.2 lt'lik Ford KA, 159 km/s'lik son sürate ulaşabiliyor. 5 ileri manuel şanzıman ile işbirliği yapan benzinli motor eğlenceli bir sürüş sunuyor. Ford - Fiat ortaklığı sadece platformla kalmamış. Ford Ka'nın yürüyen aksamı da Fiat Panda ile ortak parçalara sahip.
Süspansiyon ve direksiyon sistemi Ford tarafından geliştirilen Ka'nın sürüş kalitesinin söz konusu iki otomobilden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Sürüş dinamikleri herhangi bir küçük sınıf otomobilden daha iyi olan Ford Ka, fazla zorlanmadıkça izine sadık kalıyor. Direksiyon sistemi sürücünün tepkilerini çok çabuk algılayıp, doğru yönlendirmeleri yapabiliyor. Motor sesi zaman zaman içeri aksetse de göz ardı edilebilir ama yan camların üstünden ve yan aynaların civarından yüksek hızlarda gelen rüzgâr sesi rahatsızlık verici boyuta ulaşabiliyor. Yüksek hızlar dediysek bu Ka için 130 km/s civarı olarak kabul edilebilir.
Baz donanımında elektrikli camlar, merkezi kilit, klima, polen filtresi, Radyo/CD/MP3 çalabilen müzik sistemi, yol bilgisayarı, Konsolda portatif müzik çalar bağlantı soketi gibi donanımlar standart olarak sunulurken oldukça yüksek güvenlik donanımları da dikkat çekiyor. Ka'da dengeli bir çarpışma yapısı sağlayacak ve bir kaza durumunda yolcuları koruyacak şekilde geliştirilen güçlü bir gövdenin yanı sıra, Akıllı Koruma Sistemi (IPS) ve Elektrik Güç Yardımlı Direksiyon Sistemi (EPAS) da bulunuyor. Sürücü ve ön yolcu ön hava yastıkları, Acil fren anında yanan dörtlü flaşör, ABS gibi güvenlik donanımları birbiri ile uyumlu ve oldukça etkileyici bir şekilde çalışıyor.
Türkiye'de sadece 1.2 lt 69 HP benzinli motor seçeneği ile satılan Ford KA'nın özellikle Ford sürüş kalitesine aşina olan müşterilerin tercihi olacağını düşünüyoruz. Bilhassa bayan sürücülerin tercihi olabilecek çok iyi bir şehir otomobili.


120339-ford-ka-1-2-titanium--1.jpg


120338-ford-ka-1-2-titanium--2.jpg


120337-ford-ka-1-2-titanium--3.jpg


120336-ford-ka-1-2-titanium--4.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.