selamlar başlıktata yazdığı gibi elimde bir .dll dosyası var c/c++ opengl ile yapılmış bir dll içinde virüs var bunu virüsten nasıl arındırıp kullanabilirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Arındırabilir, bilip bilmeden yorum yapmayın. Dosyayı bir Decompiler ile açın C++ ile yazıldığı için ben olsam IDA kullanırdım. Dosyanın illaki bir bağlantı tarzı bir şey kurması lazım virüs yapısı nasıldır bilmiyorum fakat şüpheli işleme jmp olmadan hemen o bölgeyi silin sonrası sizin bilgi birikiminize kalmış.Virustotal a atabilirsin o tarar ve virüsten arındıramazsın
IDA ile programı açınca karşına çıkan assembly kodlarını okumaya çalış eğer ki okuyabilirsen zararlı kodları göreceksin gördükten sonra bazı değerler üzerinde değişiklik yapacaksın bu değişikliklerden sonra dll yapısı bozulmadan ve zararları kodları da çalıştırmadan kullanabileceksin. Yukarıda yarım akıllı ziyaretçi akıl vereceğim derken kafaları karıştırmış. IDA, X64dbg gibi dissasembler diye tabir edilen programlarda JNE, JMP, MOV gibi terimler vardır bu terimlerin ne işe yaradığını bilirsen ve uygulamaya dokebilirsen pek çok uygulamayı crack işlemi yapabilirsin. Bazı bildiğim terimlerin karşılığı MOV -> takip JMP -> atla gibihocam ida free kullanıyorum fakat nasıl tam yaparım decode ederim bilmiyorum dotpeekte falan dnspyda çıkmadı kod daha detaylı anlatabilirmisiniz rica etsem