HTML Dersleri-HTML'in Yapısı ve Ufak Bilgiler
Merhaba THT üyeleri,
***Bu yazıda size HTML/CSS ile ilgili dersler vermek istiyorum. Ben bu işi kendi çapımda söktüm sayılır. Hem böylelikle kendim de pekiştirip,sizin ve benim HTML bilgilerimi geliştirebilir ya da tazeliyebiliriz.
***Burada ben size HTML'in tarihçesini veya HTML'in açılımınının ne olduğunu göstermek istemiyorum. Çünkü; Bunlar biraz gereksiz bilgiler kalıyor benim fikrimce. Her neyse başlıyalım.
***HTML, WEB sayfaların içeriğinin yazılması için işe yarayan bir programlama dilidir. HTML için bana göre 3 önemli kural vardır.
*HTML etiketleri "<" ile ">" sembollerinin arasına yazılır.
*HTML etiketleri <...> ile başlar. </...> diye biter.(İstisnalar vardır.)
*HTML etiketlerinde önce açılan etiket en son kapatılır.
***HTML,yazılarının önemli bölümleri vardır. HTML'in iskeletine girmeden önce unutulmaması gereken iki şey vardır."DOCTYPE ve <html> etiketi
DOCTYPE: Doctype bir HTML'in türünü belirler. DOCTYPE'ler sürümlerine göre ayrılır.Örnek vermek istersek:HTML5 , HTML4.01 vesaire... Lakin benim size öğreteceğim sürüm XHTML1.1'dir.
XHTML 1.1'in DOCTYPE:<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd
HTML ETİKETİ: HTML etiketlerini yazarken DOCTYPE'dan sonra yazmamız gereken en önemli şey HTML dosyasının açılışı("<html>") ve HTML dosyasının kapanışı ("</html>") etiketleridir. Bunlar olmadan HTML dosyanız kabul edilmez.
NOT: HTML etiketleri için ufak bir detay ise "<" ve ">" arasına giren etiketin her harfinin küçük olmasıdır.
<html> etiketlerinden sonra iskelet ikiye ayrılır <head> ve <body> etiketi olarak.
<head> Etiketi: Ne kadar WEB sayfamızın içinde çok gözükmese de (Gözüken en büyük özelliği sekme ismini belirlemesi) sayfanın gözükmeyen destek tarafıdır. Burada genellikle yazılı kodlar bulunmaktadır ve o kodlar yazıldığında buraya çok önem verilmez (<body> bölümüne kıyasla).
<body> Etiketi: Body'nin anlamı da denildiği gibi sayfanın vücududur. Sayfanın görünen tarafı budur. Yazılan her etiket o sayfa da gözükebilir. HTML ile uğraşan kişiler genellikle burada daha fazla vakit geçirir.
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.1//EN"
"http://www.w3.org/TR/xhtml11/DTD/xhtml11.dtd
<html>
<head>
**Head Etiketleri**
</head>
<body>
**Body Etiketleri**
</body>
</html>
Burada size İskeleti ile ilgili bilgileri verdim. Atladığım varsa kusuruma bakmayın yorumda söylersiniz. Başka sitelere bakıp kopyala yapıştır yapmak istemedim. İstek gelirse devam etmeyi düşünüyorum.
>>>Devamı:"HTML'de <body> Kısmı::RpS_thumbsup: