Dolandırıldım ne yapabilirim?

Beyfendiii

Yeni üye
25 Ocak 2019
30
0
oyun hesabı alırken dolandırıldım 170 tl napmam lazım 17 yaşındayım dışarı da çıkamam bana yardımcı olurmusunuz
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Roviend

Katılımcı Üye
29 Şub 2020
302
8
૨&#945
Cevap: dolandırıldım

Dolandırıldığınıza dair bir kanıtınız var ise bunu egm'ye ihbar ediniz,para gönderirken açıklama kısmına alış-veriş yapıldığını destekler nitelikte bir not girdiyseniz bunuda almanızı tavsiye ediyorum internet üzerinden ihbarı yaptıktan sonra sizi dolandıran kişiyle hala iletişim kurma ihtimaliniz varsa onun gözünü korkutmak için bu ihbarı onunla paylasabilirsiniz "Seni ihbar ettim,bu olay yanına kalmayacak yada mahkemede görüşürüz." şeklinde ve görseller ile destekler nitelikte bir paylaşım olsun.Paranızı geri alma ihtimaline karşın uğraşmazsınız eğer takmaz ve bu durumu düzeltmeye calısmaz ise gerisini güvenlik güçlerine bırakın.

İyi forumlar dilerim.
 

drghost

Üye
24 Eki 2015
92
0
Cevap: dolandırıldım

oyun hesabı alırken dolandırıldım 170 tl napmam lazım 17 yaşındayım dışarı da çıkamam bana yardımcı olurmusunuz


merhaba küçük kardeşim ilk önce sorun sende başlıyor tanımadığın kişilere güvenme ve bişey alım satın yapacagın zaman ikinizinde tanıdığı bir aracı bulma imkanın varsa güzel olur yaşın reşit olmadığı için karakolda işlem yapamayabilirsin ailenide bu durumdan haberdar et kızzacaklarından korkma. arkadaşında dediği gibi kanıtlarını biyere topla ailen ile birlikte suc duyurusunda bulun.


iyi forumlar..
 

S.A.B.E.R!/

Basın&Medya Ekibi Kıdemli
14 Mar 2017
4,189
586
26
Sakarya
Cevap: dolandırıldım

Merhaba, ortada her ne kadar kanıt olsa da, remi bir evrak-sözleşme belgesi vb. olmadığı için ne yazık ki pozitif bir sonuç alamazsınız.
Eğer ki size tehdidi bir yaklaşımda olay gerçekleşmiş olsaydı o zaman pozitif bir sonuç alabilirdiniz. Unutmayın ki bu şekilde karşı taraf kendini her türlü savunma hakkına sahiptir.
 

Quality38

Uzman üye
8 Ocak 2017
1,219
2
Cevap: dolandırıldım

Yanlış bilmiyorsam online oyunların tamamında hesap alıp satımı zaten yasak. Yani aslında bakarsan senin yaptığın da suç, senin de ceza alma ihtimalin var.
Peki paranı nasıl geri alabilirsin? Arkadaşların da dediği gibi resimler ile çok gerçekçi bir senaryo oluşturursun şikayet ettiğine dair (etmesen bile) seni dolandıran şahısa iletirsin eğer paranı geri vermezse şikayetini çekmeyeceğini söylersin ki büyük ihtimalle R yapacaktır tabi olabildiğince gerçekçi olmalısın. Çok çok geçmiş olsun :(
 

SinyorProfesorS

Kıdemli Üye
3 Nis 2020
2,265
288
Londra
Selamun Aleyküm Kardeşim İlk Önce Geçmiş Olsun

seni üzmek istemem ama malesef olumlu bir yanıt alamassın hatta karşı taraf sizi bile suçlayabilir ki zaten yaptığınız suç elinizde bir kanıt olması hiçbirşey değiştirmiycektir size karşı bir tehdit hakaret vesaire yapılmadığı sürece yaptıklarınız ve anlattıklarınız zaten suçtur ve 18 yaşından küçük olduğun için tüm gelişmeler direk veline bildirilcektir Yani kısacası Geçmiş Olsun Elinden hiçbirşey gelmez Ama üzme kendini yaşadığın her şey bir tecrübedir bideha güvenmessin İyi Forumlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.