Dosya Paylaşımı (Ağ)

ShaaDooM

Uzman üye
14 Şub 2012
1,944
2
İstanbul
Dosya paylaşmak için; güvenlik duvarınızı kapatınız. Virus korumanızı geçici olarak durdurunuz ve gerekli olan klasörü paylaşıma açmanıza rağmen dosya paylaşımını gerçekleştiremiyorsanız yapmanız gereken ayarlar gösterilmiştir.

Yapmamız gereken ilk iş Guest hesabını etkinleştirmek. Bu bakıma;
Denetim Masası / Yönetimsel Araçlar/Bilgisayar Yönetimi' ne giriş yapıyoruz.

Burada Yerel Kullanıcı ve Guruplar'da kullanıcılar'ı seçiyoruz. Guesti görmüş olmamız gerekiyor. Eğer üzerinde kırmızı ufak bir çapraz işareti varsa hesap etkin değildir. Etkinleştirmek için üzerine çift tıklayarak veya sağ tıklayıp özellikler diyerek kullanıcı özelliklerine giriyoruz.


38MD.jpg

Hesap devre dışı'nın yanındaki çentiği kaldırıyoruz.

TYHA.jpg

Uygula ve tamam dedikten sonra hesabımızın etkin olduğunu görüyoruz.

VCKW.jpg

Guest hesabımızı etkinleştirdiğimize göre artık dosyalarımızı paylaşabiliriz. Dosya paylaşımında yapılması gereken, önce paylaşmak istediğin dosyaya sağ tıklayarak PaylaşımveGüvenlik tıklanır.

Açılan pencereden bu klasörü paylaş seçilir ve izinlere basılır. Burada sadece everyone yi görüyoruz. Everyone herkes demek ama guestide eklemek zarar etmez. bazen sorun çıkarabiliyor.bunun için ekleye basıyoruz. Guest i bulmak için gelişmişe tıklıyoruz. Çıkan pencerede şimdi bula tıklıyoruz. alt kısma kullanıcıları bulmuş olması lazım. ordan Guest i seçip tamam diyoruz. Şimdi guesti eklemiş olduk. şimdiye kadar açmış olduğumuz tüm pencerelere uygula ve tamam tiyerek kapatıyoruz. Videolarım klasörünü paylaşıma açtık ve Guest e izin verdik. Şimdi de güvenlik ayarlarını yapacağız. İlk başta girmiş olduğumuz Denetim masası/yönetimsel Araçlar/Bilgisayar Yönetimi ne giriyoruz.
burada Paylaşılan Klasörler içinde Paylaşımlar a tıkladığımızda bilgisayarımızdaki paylaşımları görebiliriz. Daha önce paylaşıma açmış olduğumuz dosyaya sağ tıklayıp özelliklerine giriyoruz ve güvenlik sekmesine geçiyoruz.

UZX9.jpg

Ve ekleye basarak az önce yukarıda anlatıldığı gibi burayada Guesti ekliyoruz.
uygun gördüğünüz şekilde yetki verdikten sonra Uygula ve Tamam a basarak açık olan tüm pencereleri kapatıyoruz.

N44T.jpg
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.