Dreamweaver'da Hyper Link ve Email Link

cartman

Katılımcı Üye
28 Ara 2005
932
17
zBjk
Hyperlink bağlara İngilizce'de verilen isimdir. E-mail link ise internet sitelerinde görmeye alışık olduğumuz e-mail adreslerini eklemek için kullanılır. Dreamweaver MX'te bu *** tür bağı eklemek için pek çok yöntem vardır. Bunlardan biri de Insert araç çubuğunda yer alan Hyperlink ve E-mail Link düğmeleridir.
Hyperlinkemaillink_1.gif

Hyperlink düğmesine (
Hyperlinkemaillink_2.gif
) tıkladığımız da aşağıdaki iletişim penceresi açılır.
Hyperlinkemaillink_3.gif

Bu penceredeki metin kutuları ve çekme menüler sırasıyla şu işlere yarar;
Text metin kutusu içerisine yazacağımız metin web sayfamızda görülecek olan ve tıklanabilir metindir.
Link metin kutusuna ise bağımıza tıkladığımızda gidilecek sayfanın adresinmi yazarız. Eğer bu sayfa bilgisayarımızda bir yerde ise bu metin kutusunun sağındaki klasör simgesine tıklayarak açtığımız Select File iletişim kutusundan dosyamızı seçebiliriz.
Target çekme menüsü ise bağımıza tıklayara açacağımız sayfanın açılacağı hedef pencereyei belirlemek için kullanılır. Bu seçenekler hakkında ayrıntılı bilgiyi Tasarım bölümündeki Metne Link Eklemek dersinde bulabilirsiniz.
Tab Index metin kutusu ise Tab tuşu ile bağlara ulaşılmaya çalışıldığında bağ ulaşım sırasını belirlemek için kullanılır. Örneğin burada bir bağa 3 değerini verip, HTML sayfası içerisinde bu bağdan daha sonra olan bir bağa 2 değerini verirseniz klavyede Tab tuşuna basmaya başladığınızda ilk olarak 2 değerini verdiğiniz bağ seçili hale gelecektir.
Bu konuyla ilgili yandaki Örneği inceleyebilirsiniz. Örnek 1
Title metin kutusuna yazacağımız metin ise web sayfamız görüntülendiğinde sayfayı görüntüleyen kişi bağımızın üzerine geldiğinde ortaya çıkan küçük kutucuk üzerinde görünecek metindir.
Hyperlinkemaillink_4.gif

Access Key metin kutusu ise eklediğimiz bağı klavyeden bir karakterlerle eşitlememizi sağlar. Bu şekilde o bağa sayfa görüntülendiğinde bu tuş ile ulaşılabilir.
Email Link düğmesine (
Hyperlinkemaillink_5.gif
) tıkladığımız da ise Email Link iletişim kutusu açılır.
Hyperlinkemaillink_6.gif

Bu iletişim kutusundaki ilk metin kutusu olan Text, web sayfamızda gözükecek olan bağa ait metindir.
E-mail metin kutusu ise bu bağa tıklandığında e-mail gönderilmesi istenen e-mail adresini belirtmek içindir.
Not: 1: Tab tuşu aşağıdaki resimde kırmızı elips içerisne alınan tuştur.
Hyperlinkemaillink_Tabtusu.gif

Not: 2: Ders sırasında kullanılan site ve adreslerin gerçekliği yoktur. Sadece örnek verilmek için kullanılan "öylesine seçilmiş" adreslerdir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.