Dünyaca ünlü ateistler

NikmiR

Katılımcı Üye
25 Eyl 2012
407
0
Bazı ateistler ;
Thomas Edison(mucit) Carl Sagan (gökbilimci) Albert Einstein (bilimadamı) Richard Dawkins(biyolog) Stephen Hawking(fizikçi) Bill Gates Charles Darwin Charles Bukowski(yazar)John Lennon(müzisyen) vb.

Türkler’den; Aziz Nesin (1993 yılında Sivas’ta yakılmaya çalışıldı) Turan Dursun (1990 yılında öldürüldü) İlhan Arsel (can güvenliği nedeni ile yurt dışında yaşadı ve 2009 yılında hayatını kaybetti) Nazım Hikmet (Türkiye’deki yaşamının önemli bir bölümünü hapishanede geçirdi) Can Yücel (Che Guevera’dan çeviri yaptığı için hapse mahkum edildi) Ali Demirsoy (biyolog) Celal Şengör(yerbilimci)
 

LewisNokta

Üye
16 Ara 2012
118
0
Stephen İmana geldi diye biliyorum ama yanılıyor olabilirim.

abi o 10 yıldır imana geliyo :D yalan atıyolar. dediği şey bigbangtan öncesini bilmiyoruz. tarzında bu da tanrının varlığına şey olablir falan . da zaten imana gelmek müslüman olmak bize göre. ki müslüman olmadı olsa olsa deist olur :D
 

SH!FT

Uzman üye
20 Haz 2009
1,426
0
Her koyun kendi bacagından asılır.Kimsenin inancı başkasını ilgilendirmez isterse b*k böceğine tapsınlar.
Saydığın insanlar içerisinde çok taktir ettiğim şahsiyetler var.
 

TheKar1zma

Özel Üye
1 Eki 2012
9,317
50
-
boşverin siz bunları...

Ateistlikleri uçak sallanıncaya kadar... Ölümle burun buruna kalsınlar ateistliklerimi kalıyor görürsünüz :)
 

SaMuRai

Emektar
8 Eyl 2008
11,571
30
(nowhere) in
einstein hakkında çok söylenti var.
deist olduğu da konuşuluyodu.
ama bunların hepsi önemsiz , inançları kendilerini ilgilendirir.
biz yaptıklarını konuşalım :)
 

Lyrinx

Katılımcı Üye
29 Tem 2012
791
0
evet açıklama yaptı.Allah'ın varlığını kabuk ediyorum artık dedi.

O videoda bir laf çarpıtma vardı dostum.Üstüne çok yorumlar gelince bir video daha çekti ve dünya ile ilgili bir açıklama yaptı.Ve sonuna şu lafı ekledi.''Tanrı bunları yapabilecek kapasite değil''.
 
7 Ocak 2013
73
0
Hüseyin nihal atsız i unutmussun

Hüseyin Nihal Atsız deist idi atesit değil


Nihal Atsız'ın "Yobazlık Bir Fikir Müstehasesidir" yazısından alıntıdır:


"...Bunları anlatmamın sebebi şudur: Tanrı insan idraki dışındadır. Kur’an, Muhammed’in talimatıdır. Bunun birçok delilleri vardır. Bir tanesi birçok yerinde aya, güneşe, fecre, atların köprüden ağızlarına yemin ve and verilmesidir. Yemini kim eder? İnsan eder ve kendisinden daha üstün bir varlığın adına eder, Tanrı yemin eder mi? Tanrı’dan daha üstün bir varlık olmadığına göre kendi yarattığı aya, güneşe neden yemin etsin? Görülüyor ki bu yeminler Muhammed’in gönlünden ve beyninden doğmadır ve hatta Araplar arasında İslamiyetten önceki zamanların usul ve adabınca edilmektedir. Kur’an “alemlerin sahibi olan Tanrı’ya hemdederim” diye başlamaktadır. Belli ki bu söz de Muhammedindir. Çünkü Tanrı , kendi kendisine hamdetmez. Müfessirler her ne kadar Tanrı “böyle diyin” demek istemiştir yolunda tevillere geçmişlerse de Kur’anın sonundaki küçük surelerde olduğu gibi, surenin başına bir “söyle, de ki” hitabını eklemeyi Tanrı düşünmez miydi? Muhammed’in yirmi küsur yıl süren peygamberliği sırasında bazı ayetlerin mensuh olduğu yani hükümden düştüğü malumdur. Demek ki yirmi yılda bile hayattaki bazı değişikler Tanrı buyruklarını değiştiriyor, Tanrı eski buyruklarını hükümsüz sayarak yenilerini gönderiyor. Peki, hayatın geç ve güç değiştiğini 14 asır önceki zamanların 20 yılında bile ihtiyaçlar ve hükümler değişirken gelişmenin çok hızlandığı daha sonraki 14 asırda değişecek hiçbir şey olmadı mı?" (Nihâl Atsız, Ötüken Dergisi, 1970, Sayı: 11)
 

Balamir97

Kıdemli Üye
29 Ocak 2013
2,627
2
Nowhere
Yahudi asıllı ancak Samunun dediği gibi deist diyebiliyorum üstelik Bir çok Sözü var Evrendeki Muhteşem denge hakkında.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.