Merhaba değerli Türk Hack Team üyeleri
Sertifikalar arasında eJPT sertifikasının eksik olduğunu gördüm ve konu açmak istedim.
eJPT – eLearnSecurity Junior Penetration Tester
eJPT Nedir? Kimler Alabilir? Neden Tercih Edilir?
eJPT sertifikasının tercih edilme sebebi uluslar arası bilinirliği ve pratik odaklı bir sertifika olması
Bu sertifika, temel seviyede penetrasyon testi becerilerini kanıtlayan pratik ağırlıklı bir sınavdır. Sadece teorik bilgi değil, gerçek bir laboratuvar ortamında ağları keşfetme, zafiyet analizi ve exploitation gibi yetenekleri ölçer. Bu yüzden sektörde “Junior Pentester” seviyesini temsil eder.
Sınav Ortamı: Sanal laboratuvar (VPN ile bağlanılan özel ağ + makineler)
Sınav formatı: 35 çoktan seçmeli soru
Sınav süresi: Sınavı başlattıktan itibaren 48 saat
Geçme Kriteri: %70 başarı oranında geçebiliyorsunuz.
eJPT’ye hazırlık için verilen kurs: (Penetration Testing Student – PTS) + laboratuvar erişim
Sertifika Geçerlilik süresi 3 yıldır
Sınav'da gerçek makineler üzerinden ağlar, servisler üzerinde pentest gerçekleştirip bulgulara göre soruları cevaplaman beklenir
eJPT Sınavında önümüze çıkması muhtemel hedefler şunlardır ;
eJPT Sertifika Ücreti Ne Kadar?
3 aylık eğitim+Sınav kuponu 250 USD
Black Friday ve Cyber Monday indirimleri ile almayı düşünenler için Black Friday sebebi ile şuan eJPT ücreti 100 USD civarında
Sertifikayı kazanmanız durumunda INE üzerinden erişilebilir bir sertfikaya sahip oluyorsunuz
Tecrübelerime dayanarak sınav senaryosu katılımcıya göre küçük farklılıklar gösterebilse de genel olarak kurumsal bir dahili ağ mimarisi bekler. Tipik yapıda 7 adet hedef makine bulunur:Sertifikalar arasında eJPT sertifikasının eksik olduğunu gördüm ve konu açmak istedim.
eJPT – eLearnSecurity Junior Penetration Tester
eJPT Nedir? Kimler Alabilir? Neden Tercih Edilir?
eJPT sertifikasının tercih edilme sebebi uluslar arası bilinirliği ve pratik odaklı bir sertifika olması
Bu sertifika, temel seviyede penetrasyon testi becerilerini kanıtlayan pratik ağırlıklı bir sınavdır. Sadece teorik bilgi değil, gerçek bir laboratuvar ortamında ağları keşfetme, zafiyet analizi ve exploitation gibi yetenekleri ölçer. Bu yüzden sektörde “Junior Pentester” seviyesini temsil eder.
Sınav Ortamı: Sanal laboratuvar (VPN ile bağlanılan özel ağ + makineler)
Sınav formatı: 35 çoktan seçmeli soru
Sınav süresi: Sınavı başlattıktan itibaren 48 saat
Geçme Kriteri: %70 başarı oranında geçebiliyorsunuz.
eJPT’ye hazırlık için verilen kurs: (Penetration Testing Student – PTS) + laboratuvar erişim
Sertifika Geçerlilik süresi 3 yıldır
Sınav'da gerçek makineler üzerinden ağlar, servisler üzerinde pentest gerçekleştirip bulgulara göre soruları cevaplaman beklenir
eJPT Sınavında önümüze çıkması muhtemel hedefler şunlardır ;
eJPT Sertifika Ücreti Ne Kadar?
3 aylık eğitim+Sınav kuponu 250 USD
Black Friday ve Cyber Monday indirimleri ile almayı düşünenler için Black Friday sebebi ile şuan eJPT ücreti 100 USD civarında
Sertifikayı kazanmanız durumunda INE üzerinden erişilebilir bir sertfikaya sahip oluyorsunuz
4 Windows + 3 Linux sistem içeren bu ağda, doğrudan erişilemeyen ikinci bir segment yer alır ve pivoting gerçekleştirerek bu bölgeye erişmeniz gerekir. Katılımcının en az 6 makineyi başarıyla ele geçirmesi hedeflenir. Bazı adımlarda Mimikatz gibi post-exploitation araçlarından yararlanmak beklenmektedir.
Genel değerlendirmeyle, ortalama seviyede CTF tecrübesine sahip bir aday için zorluk seviyesi erişilebilir, metodik ilerlediğiniz takdirde ise oldukça yönetilebilir bir sınav deneyimi sunar.
okuduğunuz için teşekkürler..