en az maliyetli web sitesi

Zwo

Katılımcı Üye
merhaba hazır tema kullanarak en az maliyetli bir kişisel blog sitesi nasıl kurabilirim ve ne kadar tutar tahmini?
Sadece hosting ve domain ücreti verirsiniz o da çoğu sitelerde değişiyor hocam bazı siteler kampanya yapıp 2 sini daha ucuza veriyor ama güvenirliği sorgulanır wordpress önerebilirim birde bi aralar forumda paylaşılan bir konuda çok ucuza hatırladığım kadarıyla 30 tlye domain ve hosting alabiliyordunuz
 

Crackmeci

Katılımcı Üye
28 Haz 2020
312
170
Web
merhaba hazır tema kullanarak en az maliyetli bir kişisel blog sitesi nasıl kurabilirim ve ne kadar tutar tahmini?
Ücretsiz olarak wordpress.com ile biten bir subdomain site oluşturabilirsiniz veya google blogspot üzerinden bir site kurarak kendi domaininize bağlayabilirsiniz veya subdomain.blogspot.com şeklinde de kullanabilirsiniz bunların dışında ücretsiz domain olarak .gq .ml .tk .ga gibi domainler ile infinityfree gibi bir hosting servisini de kullanarak 1 sene boyunca açık kalacak bir websiteyi ücretsiz olarak edinebilirsiniz ancak free hostinglerde suspend yeme durumu olabiliyor o yüzden biraz para verip yıllığı 200 liraya küçük bir hosting ve 75 liraya da .com domain alırsanız daha sağlam bir siteniz olur daha uygun hosting + domainlerde olabilir ancak suspend yeme, bir anda dosyalarınızın silinmesi veya 2 günde bir sunucuların bakım ayağına kapanması gibi sorunlarla uğraşmak istemiyorsanız yukarıda bahsettiğim gibi yapabilirsiniz.
 

AhmetYagiz

Yeni üye
1 Tem 2020
44
1
merhaba hazır tema kullanarak en az maliyetli bir kişisel blog sitesi nasıl kurabilirim ve ne kadar tutar tahmini?
Gerekli olanlar:
-sunucu
-yönlendirici
-kodlar

sunucu için internetten kiralama yapabilirsin ucuzunu araştırman gerekir. Eğer kendi laptop tarzı açık kalabilecek pc'in varsa onu sunucu olarak kullanıp maliyeti azaltabilirsin.

yönlendirici için en ucuz kaynak olarak sana duckdns önereceğim eğer modemin destekliyorsa port yönlendirmesi ile kendi kurduğun veya kiraladığın cihaz ile bu işi halledebilirsin

kodlar: eğer blog yazacaksan zaten basit düzey html bilgisi yeterli olur ama giriş yorum fln ekliceksen back end kısmınıda bilmen lazım. maliyet açısından en uygunu kod işlerini kendin halletmek ve chatgpt den yardım alman olacaktır.

eğer sadece blog amaçlı ise blog hizmeti sağlayan farklı web siteler var onlarıda kullanabilirsin.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.