Hepinize selamlar!
ben turkhackteam.org Anka Red TEAM'den,
@u1ku1912
Arkadaşlar kısa bir aradan sonra tekrardan sizlerleyim.
Önceki başlatmış olduğum serilerimi takip edenler, serilerimiz kaldığı yerden devam edecektir.
Planlama ve kısa bir dinlenmeden sonra kaldığımız yerden devam ediyorum.
Bugün beraber götürdüğümüz seriler ile birlikte Etik Hackerlik adında bir seri başlatıyorum.
Bu serimde anlatacağım kısa ve öz bir kısım var, hazırsanız başlayalım
Arkadaşlar bu dersimiz de for ve while döngülerini anlatacağım, hazırsanız başlayalım.
Arkadaşlar for i range açıyorum. Print ile doğru bir fonksiyon yazıyorum eğer 63'ü de dahil etseydim 64 yazmam gerekirdi.
Yazdıralım.
Gördüğünüz gibi başarılı bir şekilde çalıştırdık.
Arkadaşlar şimdi x sayısından belirtilen sayıya kadar sıralama yapalım.
i'ye değer atıyorum daha sonra while döngüsü ile i < x sayısını belirtiyorum.
Burada dikkat etmemiz gereken, küçük eşit olmadığından 13 dahil değildir, 13'ü dahil etmek isteseydim, 14 yazmam gerekirdi.
Çalıştıralım.
Arkadaşlar şimdi ise belirttiğimiz aralıkta ki sayıların toplamını bu döngüler üzerinden yapalım.
toplam değerini atadıktan sonra for döngüsünü kullanarak toplama yapacağımız aralıkta ki sayıları belirttim
Toplam + sayı. Anlamına geliyor. Yani her adımda sayı toplamı ekliyor.
Çalıştıralım.
Arkadaşlar şimdi girdiğimiz değişkende ki sayıdan geri sayım yapmayı öğrenelim.
Arkadaşlar input ile alınan veri string int girmeseydik metin ile işlem yapacaktı arkadaşlar.
For döngüsü belirli aralıklarla tekrar eden işlemleri yürütür.
While döngüsü de koşul doğruysa devam eder.
Çalıştıralım.
Arkadaşlar gördüğünüz gibi başarılı.
Bugün ki anlatacağım konunun sonuna geldik.
Arkadaşlar yavaştan Kali Linux serimiz ve yoğun bir siber güvenlik serimiz başlayacaktır birkaç ders sonra, o eğitimlerimiz başlayana kadar bu zaman ki dersleri iyi bir şekilde tekrar edelim.
ESEN KALIN!