Facebook :):) bi tşk az görmessiniz sanırım..

cracers

Üye
7 Ağu 2008
163
0
C:\KOCAELİ/GEBZE
Facebook Kaynak Kodu


Facebook açık platform adıyla kaynak kodunu açtı. Basındaki ifadesiyle Facebook, şaşırtmaya devam ediyor. Uzun zamandır söylenti halinde dolaşan bu fikir, Facebook'un resmi olarak duyurmasıyla beraber gerçeğe dönüştü.

Böylece Facebook , kendi sistemini geliştiricilere açmış oldu.

İsteyen herkes, bu kodları indirerek kendi fikirleri doğrultusunda geliştirebilir ve yayınlayabilir.

Yalnız dikkat edilmesi gereken nokta şu. Ücretsiz Lisanslama diğer İçerik Yönetim Sistemlerindeki şekliyle değil. Daha kısıtlı özellikle şu ibareye dikkat ediniz.

[…] the Original Developer may include […] a requirement that each time an Executable and Source Code or a Larger Work is launched or initially run […] a prominent display of the Original Developer's Attribution Information […] must occur on the graphic user interface employed by the end user to access such Covered Code […]

Yani Orijinal Geliştirici durumundaki Facebook.com, execuable ve kaynak kodu içerisinde istediği belli kodu çalıştırmayı kabul etmeniz gerekiyor. Aslına bakılırsa değişik ve ilginç bir reklam stratejisi. Kimse o kadar yatırım yapıp Facebook'a rakip olamayacağına göre her bir siteden ufak ufak müşteri toplama stratejisi diye özetlenebilir.

Yine de yazılım geliştiricileri için iyi bir karar. Keşke aynı şeyi Microsoft da Windows için yapsa.

Tıkla Vede Facebook Kaynak kodlarını Al..
 
Son düzenleme:
25 Haz 2008
83
2
facebook siteyi paylaşmış alıp yayına sokabilirsiniz ama adamlar istediği kodu çalıştırmayı kabul etmek şartıyla koymuş büyük ihtimalle reklam felan koyarlar sizin sitenizdede 30 kişi olsa onlarda facebook'a transfer olurlar zamanla bence internete atılmaz için kötü bir tercih diğer alanlarlar(tabi alan kaldıysa artık git gide suyu çıkıo xD)tercih edilmeli
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.