Facebook, Durum Güncellemeleri İçin Yeni Arama Motoru Yayınladı

Rèd-Kiit .

Özel Üye
29 Tem 2012
13,539
36
Realtek.exe
705x290.gif


Facebook, mobil uygulamasında durum güncellemeleri yaparken link paylaşmamız için kendine ait bir arama motoru geliştirdi.


Facebook’ta link paylaşma kavramı artık tamamen değişmeye başladı. Önceden Google’da arayarak bulduğumuz ya da rastgele denk geldiğimiz linkleri direkt olarak kopyala ve yapıştır yapma yerine, Facebook kendi arama motorunu kullanmanızı istiyor. Durum güncellerken karşımıza gelen seçeneklerde artık, “Add A Link” yani link ekle seçeneği bizi karşılıyor.

Bu butona tıkladığımızda ise Facebook uygulama içerisinde bizi yeni bir arama motoruna yönlendiriyor. Bu arama motoru sayesinde bazı sitelere veya makalelere ulaşabiliyoruz. Ayrıca eklediğimiz linklerdeki sayfanın ön izlemesini de arama motoru üzerinden inceleyebiliyoruz.

facebook-add-a-link.png


Şu an için belirli kullanıcıların kullanabildiği özellik hakkında Facebook’tan gelen açıklamada, özelliğin deneme aşamasında olduğunu ve Amerika’da ki bazı kullanıcıların bu özelliği kullanabildiğini aktardı.

Facebook arama motorunun yaklaşık 1 trilyon gönderiyi indekslediğini ve bu sayının her geçen gün arttığını söyleyerek, sistemin Google’un sistemine benzemediğini açıkladı.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.