Facebook Hesabınızın Güvenliği İçin Temel Bilgiler

'Black Warrior

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Ocak 2013
12,132
5
E5

Facebook hesabının güvenliğini sağlamanız için dikkat etmeniz gereken hususları anlatmaya çalıştım.

Sık sık olmasa da ara sıra Facebook hesabımızın çalınma riskleriyle karşı karşıya kaldığımız oluyor ya da yakın çevremizin böyle durumlara maruz kaldığına şahit oluyoruz.

Facebook hesabınızın güvenliğini nasıl sağlayabilirsiniz?Facebook hesabınızı korumanın yolları nelerdir? Şimdi bu konu üzerinde size bir kaç temel ama sağlam bilgiler vereceğim..

1)Size tanımadığınız kişiler tarafından gönderilen veya sahte profil olduğunu düşündüğünüz hesaplardan gelen uygulamalara,ve bağlantılara tıklamayınız.Bunların güvenliğini ölçmek için internet güvenlik programlarını(internet security) kullanarak size gönderilen bağlantıları web tarayıcınızda test ediniz. Sahte bağlantıları size iki şekilde gönderebilirler. İlki email yoluyla bağlantıyı yollayıp kendilerini Facebook ekibinde çalışan biri gibi gösterip onların emailine benzer bir email alarak, onların gönderdiği yazıları taklit ederek size bir bağlantı gönderirler. Bu bağlantıya girerek sizlerden bilgilerinizi değiştirmenizi isteyebilirler. Genellikle kötü niyetli kişilerin hedefleri; şifreyi elde etmek için bir bahane uydurup şifrenizi ele geçirmektir. Kendilerinin hazırlamış olduğu bir siteye yönlendirirler sizi ve bilgilerinizi değiştirmenizi isterler, fakat siz bunun farkında değilsinizdir. Ve şifreniz kötü niyetli kişilerin eline geçebilir..

2) Lazım olmadıkça profilnizi arama motorlarına kapatmanızı öneririm. Çünkü arama motorlarından pek çok kötü niyetli kişi tanımadığınız, arkadaşınız olmayan yabancı kişiler rahatlıkla size ait bilgileri öğrenerek sizi taklit edebilir veya sizin adınızda bir hesap açarak, sizi şikayet ederek hesabınızın kilitlenmesine sebep olabilir.. Bu da çok baş ağrıtıcı bir durum olabilir sizin için.. Bu hususa da dikkat etmek gerekir..

3)Doğum tarihiniz veya cep telefonu numarası gibi kolay tahmin edilebilecek şifreler koymamaya dikkat edin. Eğer ki kolay tahmin edilebilir bir şifre koyarsanız hesabınızın kötü niyetli kişilerce ele geçirilmesi kaçınılmazdır..

4)Trojan, virüs ve bilgilerinizi çalmak için hazırlanmış programlar dahi hesabınızın çalınması tehlikesine yol açabilir..Bilmediğiniz güvenmediğiniz yazılımları asla ama asla bilgisayarınızda barındırmamaya özen gösterin.

5)Son olarak bilgisayarınıza sızma gibi bir durum olabileceği için, bilgisayar hesabınıza sağlam bir şifre koymanız gerekmektedir. Ve uzaktan yardım özelliğini gerekmedikçe aktif etmemenizi öneririm..


 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.