aslınca facebook için olurmu bilmem ama msn için ben biliyorum onu göstereyim:BAŞLIYORUZ İLK ADIM;
1-İlk önce Messenger dan oturum açıyoruz.Chat yapacak gibi
2-Sonra msn chat ana sayfamızda yukarıda ZARF işareti olan (maillerimize ulaşmamızı saglayan pencereye gidiyoruz)
3-Burdan maillerimize ulaşmaya çalışıyoruz Kullanıcı adınız otomatik geliyor,size sadece ŞİFREnizi soruyor şifrenizi girip mail kutunuza ulaşıyorsunuz.
ŞİMDİ İŞ BİTİYOR
4-Eger klasik sürümdeyseniz sayfa içinde tam sürüme geçin üstelik ücretsiz gibi bir ibare var buna tıklayın TAM SÜRÜME GEÇMENİZ LAZIM
5-Bir süre sonra TAM SÜRÜM e geçiyorsunuz,sonra İP sini ögrenmek istediğiniz mailin ÜZERİNE GELİP (maili açmayın sakın) Mouse (fare) nizle Sag clik yapın (Mouse üzerinde sagda tuşa basın) Size çıkan pencereden
KAYNAGI GÖSTER i seçin ve karşınıza çıkacak çok karmaşık gibi görünen sayfadan;(eğer savcılıga suç duyurusu yapacaksanız bu sayfayı print edip dilekçenize ekleyin)
X-Originating-IP: (bu satırın karşısında yazan İP size mesaj yollayandır)
Satırında yazan İP NUMARASI SİZE BU MESAJI YOLLAYAN KİŞİNİN İNTERNETE ÇIKIŞ YAPTIGI ADRESTİR..
Kim oldugu nerden hangi şirketin tescilli ve kayıtlı sunucusundan,-eger bir prox arkasında dahi olsanız kesin bulunursunuz (ulusoy,tansaş,garantibankası,THY,vb gibi) veya hangi sunucundan (Superonline,mynet,gmail,TTNET VB GİBİ) burada da her internete çıkışınızda SUNUCUNUZ size GEÇİCİ BİR IP numarası verse dahi bu firmalar (mynet,Superonline,ttnet,e-kolay.net vb gibi) sizin kim oldugunuzu bilgisayarınızı aldıgınız yeri ve fatura bilgilerinizden size yine ulaşır,ve bunu SAVCILIK kanalı ile isteyen kuruma vermekle yükümlüdür.
ARTIK BİTİRİYORUM
Elinizde size Hot mailinize mesaj gönderen sizi rahatsız eden ve sizin şikayet etmeniz gereken bir İP var bu adrese girerek [Ziyaretçiler üye olmadan, üyelerimiz ise konuya mesaj yazmadan linkleri görüntüleyemezler.Hemen ÜYE OL!] ELİNİZDE BULUNAN IP ADRESİNİN HANGİ ŞİRKET VEYA SUNUCUYA AİT OLDUGUNU ARTIK BULABİLİRSİNİZ.