Facebook'ta çok gizli mesajlar gönderin!

'iMuh@fiz

Özel Üye
11 Ağu 2012
11,010
5
31
Bakü
Zaman zaman gizlilik felaketleriyle gündeme gelen Facebook'un gizli ve özel iletişimleriniz için en iyi yer olmadığını çoğumuz biliyor. Bir grup araştırmacı ise Facebook'ta fotoğraflarınız içerisine gizli bilgiler eklemenin bir yolunu geliştirdiler.

Bir Google Chrome eklentisi yoluyla faydalanabileceğiniz işlev, JPEG Steganography yöntemini kullanarak fotoğraflar içerisine istediğiniz veriyi gömebiliyor. Secretbook adındaki eklentinin fotoğraflar üzerinde yaptığı değişiklik, onlara bakılarak fark edilemiyor.

JPEG Steganography, yeni bir yöntem değil ancak sosyal ağlar için sunulması, fikrini hocası profesör Andrew Ker ile geliştiren Oxford Üniversitesi öğrencisi Owen Campbell-Moore'a göre yeni bir girişim. Uygulamayı kullanabilmeniz için sizin ve alıcınızın Secretbook Chrome eklentisini kurması ve Facebook'tayken CTRL+ALT+A klavye kısayolunu kullanarak onu etkinleştirmesi gerekiyor.

Bu işlemin ardından bir fotoğraf yüklediğinizde, fotoğraf içerisine yaklaşık 136 karakterlik bir metin saklamanıza izin veriliyor. Mesajınızı girdikten sonra onu sadece alıcınızın bildiği bir parolayla korumanız gerekiyor. Alıcınız fotoğrafı açıp CTRL+ALT+A tuşlarına bastığında, parolayı girerek gizli metni ortaya çıkarabiliyor.
 

[NEO]

Kıdemli Üye
14 Nis 2013
2,929
12
eklentiyi kullanmadım ancak başka bi programla bunu pc de yapmıştım fotoğrafın içine mesaj gömmeyi yani :)
 

COD44

Uzman üye
10 Kas 2011
1,316
0
Valla simdi aklinizada neler geliyor diyebilirsiniz ama neyse :D Gizli asıklarin sifreli haberlesmesi mumkun..

Farkli konularda da gizli sakli seyler icin kullanilabilir..!!! Cok sakincali valla.. Sakincali kismi resmin icinde msj oldugunu sadece 2si biliyor sifreyi de oyle illegal msjlasmalar icin kullanirlar valla iyi bi halt degil gibi tabi bize de lazim olabilir..:D

Bi de anlamayan arkadaslar anlamadiginiz konuya neden yorum yaziyorsunuz ki anlamadim ama sen yazdiysan iyi biseydir mantigi ne ya :( Bari insan anlamadim der detay ister..!!!

Neyse herkesin ``post`` u kendine..Her uye kendi "post"undan asılır...

Iyi Forumlar..Paylasim icinde tesekkurler...
 

94loyka55

Katılımcı Üye
19 Ocak 2013
541
0
resim şifreleme uluslar arası bir mesajlaşma türüdür ama öyle değil.bilgisayarda her renk bir sayıya karşılık gelir.ve her teşkilatın kendine özgü sayı dili var böyle resimle mesajlaşma yapılır
 

hacdomain

Üye
5 May 2014
79
0
Buna gerek yok android sahipleri isterlerse google playdan h_ıde by watch dogs adlı uygulamayı indirip mesajlarını kripto edip sadece uygulamın cözeceği kodlar seklinde face de konusulabilir
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.