Facebook'un Yeni İpuçları İle Hesabınız Artık Çok Daha Güvenli Olacak

Raphers

Adanmış Üye
31 Ağu 2014
7,286
5
System.Net
640x359xfacebookun-yeni-ipuclari-ile-hesabiniz-artik-cok-daha-guvenli-olacak-1_640x359.jpg.pagespeed.ic.dCpxYxb_Tc90Wq-Dgaxh.jpg



Birçoğumuz yakınlarımızın veya Facebook arkadaş listemizde yer alan arkadaşlarımızın Facebook hesaplarının izinleri ve bilgileri dışında başkaları tarafından ele geçirildiğine, yaptıkları paylaşımların istemedikleri kişiler tarafından görüldüğüne şahit olmaktayız. Aslında bu durumlar küçük birkaç önlem ile önlenebilecek durumlar olsa da bu önlemleri almak için Facebook Güvenlik Ayarları bölümünü biraz kurcalamak gerekiyor. Hepimiz bilgisayar konusunda da çok ileri seviyede bilgiye sahip olamayabiliyoruz ve bu ayarları kurcalamamız mümkün olmayabiliyor. Genel olarak yapacağımız yanlış bir ayarın geri dönülemez hatalar oluşturacağından korkuyoruz. Benim de Facebook hesabımı güvene alma işi için Facebook Güvenlik Ayarları bölümünde kaybolduğum oluyor.Nihayet Facebook, kullanıcıların Facebook güvenlik önlemleri için anlaşılabilir bir rehber hazırladı ve kullanıcıların beğenisine sundu:


640x357xfacebookun-yeni-ipuclari-ile-hesabiniz-artik-cok-daha-guvenli-olacak-3.jpg.pagespeed.ic.RBycK7yJf1cl2vWTCoeh.jpg

Facebook'un yayına soktuğu yeni güvenlik ipuçları sayfasında Facebook şifrenizi nasıl koruyabileceğiniz, hesabınız başka birinin eline geçtiğinde nasıl bir yol izlemeniz gerektiği, spamdan ve dolandırıcılıktan nasıl korunabileceğiniz, başka birinin hesabınıza girip girmediğini öğrenme gibi konularda oldukça yararlı ipuçlarına ulaşabiliyorsunuz. Bütün içeriğin Türkçe olması ve sayfanın oldukça güzel bir şekilde tasarlanmış olması sayesinde Facebook her kullanıcıya ulaşabiliyor ve hesaplarını güven altına almalarına yardımcı olabiliyor.
Facebook'un yayınladığı yeni ipuçları sayfasında zamana tüneliniz, paylaşımlarınız, başkalarının paylaşımları ve başkalarının sizinle nasıl etkileşim kurduğu konularında da ipuçlarına ulaşabiliyorsunuz. Bu bilgilerden faydalanarak arama sonuçlarında görünmenizi veya görünmemenizi, başkaların sizi etiketleyip etiketleyememesi gibi ayarları kendiniz yapabilirsiniz. Bu kullanışlı ipuçları sayfasına bu bağlantıyı kullanarak ulaşabiliyorsunuz:
https://www.facebook.com/about/basics/how-others-interact-with-you/
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.