[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Fedora Core[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kuruluma Başlamadan önce Fedora’yı Windows ile kullanacak iseniz Win xp veya 2000 ’in yönetim menüsünden veya fdisk yardımı ile linux için formatlanmamış xxx GB’lik bir bölüm oluşturunuz. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Disk ayarlarından sonra Kuruluma başlaya biliriz. Burada enter diyerek kernel yüklemesini başlatıyoruz.. [/FONT]
Bu res?m kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ?c?n t?klay?n.Orj?nal boyut 643x477
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bu bölümde elimizdeki mevcut cd’leri ok tıklayarak kontrol ettirebilirsiniz veya Skip diyerek bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.[/FONT]
Bu res?m kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ?c?n t?klay?n.Orj?nal boyut 642x482
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Başlangıç için gerekli donanımlar ayarlandıkdan sonra bu ekran ile karşılaşıyoruz. Burada Next diyelim.[/FONT]
Bu res?m kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ?c?n t?klay?n.Orj?nal boyut 806x598
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Belli Başlı Linux Dağıtımlarının dil desteği mevcutdur. Ben Kurulumu Türkçe devam edeceğim.Bu bölümde dil ayarları için Türkçe kurulumu seçiyoruz.[/FONT]
Bu res?m kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ?c?n t?klay?n.Orj?nal boyut 797x600
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Klavye için dil yapılandırmasını belirtiyoruz.[/FONT]
Bu res?m kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ?c?n t?klay?n.Orj?nal boyut 804x600
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kurulum türü bölümünü belirleyeceğimiz bölüm karşımızda.Gerekli açıklamalar altında mevcut Hangi amaç için istiyorsak onu işaretli hale getiriyoruz.. Ben Özel kurulum ile yola devam edeceğim.[/FONT]
Bu res?m kucultulmustur.Gercek boyuta donmek ?c?n t?klay?n.Orj?nal boyut 794x603
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif][SIZE=-1]Uyarı: Kritik Yapılandırmaların olduğu bölüme ulaştık. Burada vmware ile kurulum yaptığım için sonraki aşamada bende tek disk bölümü gözükecekdir.Sizler windows üzeri linux kurulumu yapıyor iseniz sonraki aşamada windows C: hda1 olarak görünecektir. Windows’dan gelen başka bir bölüm yok ise ( D: ) gibi linux için ayrılan boş bölüm hda2 olarak gözükecek. Siz işlemlerimizi hda2 üzerinde yapacaksınız.[/SIZE] [/FONT][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kuruluma Başlamadan önce Fedora’yı Windows ile kullanacak iseniz Win xp veya 2000 ’in yönetim menüsünden veya fdisk yardımı ile linux için formatlanmamış xxx GB’lik bir bölüm oluşturunuz. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Disk ayarlarından sonra Kuruluma başlaya biliriz. Burada enter diyerek kernel yüklemesini başlatıyoruz.. [/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bu bölümde elimizdeki mevcut cd’leri ok tıklayarak kontrol ettirebilirsiniz veya Skip diyerek bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Başlangıç için gerekli donanımlar ayarlandıkdan sonra bu ekran ile karşılaşıyoruz. Burada Next diyelim.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Belli Başlı Linux Dağıtımlarının dil desteği mevcutdur. Ben Kurulumu Türkçe devam edeceğim.Bu bölümde dil ayarları için Türkçe kurulumu seçiyoruz.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Klavye için dil yapılandırmasını belirtiyoruz.[/FONT]
[FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Kurulum türü bölümünü belirleyeceğimiz bölüm karşımızda.Gerekli açıklamalar altında mevcut Hangi amaç için istiyorsak onu işaretli hale getiriyoruz.. Ben Özel kurulum ile yola devam edeceğim.[/FONT]
[SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Bağlama Noktası açıyoruz ve Kök dizin ( / )olarak diskin bağlanmasını sağlıyoruz.Dosya Sistemi Türü bölümünden ext3 seçili hale getiriyoruz. ext3 dosya formatı..(Fat32 & NTFS gibi )ayrıntılı bilgi için Linux Hangi Disk Dosya Sistemleri Kullanır. Makalesini okumalısınız. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]Boy (MB) burada fedora için 9000 Mb yani 9 Gb ayırıyorum. Geri kalan bölümü swap alanına ayıracağım. [/FONT][/SIZE]
[SIZE=-1][FONT=Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif]swap alanı : ram ’in yetmediği yerde ram gibi davrana bilen bölümdür..Kısaca bu şekilde özetlene bilir. 256 mb ram için ortalama 500mb swap alanı yeterli olacakdır.[/FONT][/SIZE]