Fonksiyon yazdım if … İse s =1 olsun dedim elif … İse s= 2 olsun dedim bu değerleri fonksiyon dışı nasıl kullanabilirim
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
hocam kodu çağırmayı diyorsan fonksiyonun altına döndürmek istediğin değişkeni returnlaman lazım. fonksiyonun en altına fonksiyonun içinde olacak şekilde return yaz ve döndürmek istediğin veriyi yaz.Fonksiyon yazdım if … İse s =1 olsun dedim elif … İse s= 2 olsun dedim bu değerleri fonksiyon dışı nasıl kullanabilirim
Ben sana kodu atım abi direkts'in değeri değişecek mi ?
hocam kodu çağırmayı diyorsan fonksiyonun altına döndürmek istediğin değişkeni returnlaman lazım. fonksiyonun en altına fonksiyonun içinde olacak şekilde return yaz ve döndürmek istediğin veriyi yaz.Fonksiyon yazdım if … İse s =1 olsun dedim elif … İse s= 2 olsun dedim bu değerleri fonksiyon dışı nasıl kullanabilirim
Teşekkürler hocam hızlı anlamissinizhocam kodu çağırmayı diyorsan fonksiyonun altına döndürmek istediğin değişkeni returnlaman lazım. fonksiyonun en altına fonksiyonun içinde olacak şekilde return yaz ve döndürmek istediğin veriyi yaz.
dediğin şey if'e verdiğin değerse bu değeri dışarda tekrar tanımlaman gerekir. fonksiyonun içi sadece defin altına yazdığın kısmı kapsar.
Ayrıca global varmış ben onu sormuştum yinede teşekkürler. Kodda hata yapmışım dönmedi return ile sonra globalle yaptım sıkıntı yok yani. Acemilikhocam kodu çağırmayı diyorsan fonksiyonun altına döndürmek istediğin değişkeni returnlaman lazım. fonksiyonun en altına fonksiyonun içinde olacak şekilde return yaz ve döndürmek istediğin veriyi yaz.
dediğin şey if'e verdiğin değerse bu değeri dışarda tekrar tanımlaman gerekir. fonksiyonun içi sadece defin altına yazdığın kısmı kapsar.
Olay çözüldü hocam. Returnle basitçe oluyor ama kod hatası yapmışım ayrıca global ile de oluyormuş öğrendim.Kodu direkt atma. Bu konu altına açıklayıcı bir şekilde yaz ki ben dışında yardım edecek diğer insanlarda anlasın. Ayrıca bütün kodu atman bir şeyi değiştirmeyecek sen anlatamadıkça