Format Usb/Dvd'si hazırlamak 4 Adımda

Michael Pers

Kıdemli Üye
4 Ara 2007
3,986
43
Bursa
Forumda bu konu üzerine yazılmış bir konu var fakat çok karmaşıktı. Sizlere Microsoftun sadece bu iş için yaptığı aracı anlatıcağım.
http://images2.store.microsoft.com/p...B-DVD-tool.exe

yukarıdaki linkten aracımızı indirip kurduktan sonra çalıştırıyoruz

1. Adım


Burada Browse butonuna basıp İSO dosyamızı seçiyoruz ardınden Next butonuna basıyoruz.

=win7usb_01.png



2. Adım


Usb veya DVD hangisinden windows 7 kurucaksanız onu seçiyoruz.

=win7usb_02.png



3. Adım


(ben usb üzerinden gittim) burda usb sürücümüzü seçiyoruz ve begin copying butonuna basıyoruz karşımıza gelen yazıya yes diyoruz


Burada "Not Enough Free Space" gibi bir hata verebilir usb belleğinizde yeterince yer olmadığı anlamına gelmektedir.
=win7usb_03.png



4. Adım


Kopyalamanın bitmesini bekliyoruz %100 olunca X ya basıp çıkıyoruz
=win7usb_06.png


Bootable Usb/dvd miz hazır!
 

SirMechanic

Yeni üye
17 Eyl 2009
12
0
bu program windows 8 için de kullanılabilir. birileri sormadan söyliyim dedim.. :RpS_biggrin:
 

halil3200

Yeni üye
2 Eyl 2009
6
0
ANTALYA
Arkadaşlar gerçekten usbden format atmak o kadar zor değil yani cd'den çok kolay ve zahmetsiz cd çizilme derdi yok,sürücü derdi yok
 

ByWeled

Katılımcı Üye
25 Eki 2012
298
1
Beyler İlk Adımda Neyi Seçicez Choose ISO Fıle Diyo Orda Takıldım Yapan Varsan Banada Söylermi
 

OzgurBasar

Katılımcı Üye
13 Ağu 2012
674
0
34
MegolamanIst
arkadaşlar benim bir sıkıntım var. şimdi bende 32 bitlik bir sistem mevcut. Ben 64 bit kullanmak istiyorum fakat format atma esnasında 32 bitlik sistemde 64 bit çalıştıramazsınız uyarısı geliyor (Windows açıkken) Boot ile format atmak istediğim zaman Normalde Orjinal kasa ile aldığım sistemin cdsi boot ekranı geldikten sonra Disc'ten yükleme yapmak için bir tuşa basınız... uyarısı geliyor hem harddisc siiyorum hemde format atıyorum. fakat elimdeki windows 8 cdsinde bu boot ekran yazısı ve F11 ile sürücü seçsemde boot ile yükleme ekranı gelmiyor. sistem açılıyor e açıkkende 32 bit ile 64 lük sistemi açmıyor bunun için nasıl bir yöntem uygularım.

Şu ankı pc durumum ise orjinal cd (kasa ile gelen) ile tamamen harddisc sildim. şu anda hiçbir sistem yok Boot ekranı geçiyor şu yazı geliyor tamda emin değilim aklımda kalan Boot MGR dosyası bulunamadı yeniden başlatın.

zatenki tamamen harddisc boş.. ne yapmalıyım 32 bit yüklemek istemiyorum..

Bu konudaki yöntem işe yarıyormu yada ihtiyacımı karşılarmı?
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.