Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Nasil peki![]()
Hmmm Blutooth Yada Wifi Desteği Varmı :trl:trl
Üstad hackleyip ne yapacaksın yani? Önce amacını belirle. Mesela amacın "herifin her çektiği fotoğraf bana gelsin" dersen, bluetooth bağlantısı yapan bir fotoğraf makinesine yaparsın. Senin belirlediğin bir mac adresi ile otomatik eşleşmeye zorlarsın. Tabii tahminim - hiç incelemedim - onlara firmware yazmak her babayiğidin harcı değildir. Fiziksel olarak imkansız olan "internete bağlanma" gibi şeyleri cihaz donanım olarak desteklemiyorsa, yapacağın "hack" mucizevi bir şekilde mümkün hale getirmez.
Tabii hazırlayacağın yeni firmware'i aktarmak için o cihaza kabloyu takıp paşa paşa yüklemek zorundasın.
Acikcasi onun fotograflari cok da umrumda degil, makinemi caldirdim onun pesindeyim, ve bir suru fotografimin. Ama hicbir sekilde ulasamayacagim galiba![]()
Aslında bir yolu var. Ama kameranın seri no'sunu bilmen ve elinde şüphelinin olması lazım.
Bütün yeni şu DSLR denen kameralar exif bilgisi olarak, yani ek bilgi olarak kendi seri nolarını fotoğrafa işlerler. Şüphelendiğin kişi facebook, instagram gibi bir ortama fotoğraf aktardığında, o fotoğrafı indirip inceleyebilirsin. Normalde "özellikler/ayrıntılar" kısmında yayınlanacak kadar önemli kabul edilmemiştir ama mesela exiftool'u indirirsin, sonra komut satırından sadece;
exiftool -SerialNumber <dosyanın yeri>
dersin..
Yani milyarda bir ihtimal, ama yazmadan edemedim.
Üstad Facebook ve Instagram EXIF bilgilerini saklamıyor.
Elbette herşeyin bir işleyişi vardırSizce bu tarz cihazlar hacklenebiliyor mu, yapılabiliyorsa nasıl?