Genel bir nesne oluşturmak mümkün mü?

bnmdmbrk

Yeni üye
21 Şub 2016
40
0
Zonguldak
S.a. NativeApi adında bir sınıf oluşturdum ve bu sınıfın içerisindeki fonksiyonları diğer tüm sınıflarda kullanıyorum. Her sınıf için ayrı bir nesne oluşturmak yerine tek bir nesne oluşturup her sınıfta kullanmanın bir yolu var mı?
 

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
24
Sorununu tam olarak anladıysam eğer , bahsettiğin şeyi design patternler ile çözebilirsin.

Singleton Design Pattern i araştırmanı tavsiye ediyorum. Uygulama sürecinde nesne bir kere oluşturulur ve aynı nesne sürekli kullanılır.

Örneğin veritabanı bağlantısı gibi işlemlerde veritabanı sınıfı singleton olarak yazılır tekrar tekrar db bağlantısı yapmak yerine bir kere bağlantı açılıp aynı nesne üzerinden diğer işlemler yapılır.
 

bnmdmbrk

Yeni üye
21 Şub 2016
40
0
Zonguldak
Aynen dediğin şeyi yapıcam ama bu nesneyi tüm classlarda kullanmak istiyorum. Yani tek bir nesneyi tüm programın her yerinde kullanabilmek istiyorum. Hemen bakıyorum Singleton Design Pattern'e.
 

ineedcaffeine

Yeni üye
7 Haz 2016
14
0
Usta biraz hortlatır gibi oldu ama,main veya diger fonksiyonlar veya sınıflar disinda nesne tanımlarsan heryerden erisilebilir diye biliyorum.Ben böyle kullanıyorum veya #define Nesne Boyut şeklinde de tanımlayabilirsin
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.