Gizli İkna Teknikleri

Raphers

Adanmış Üye
31 Ağu 2014
7,286
5
System.Net
Gizli İkna Teknikleri


Not:1
Bir insanın davranışlarını yönlendirmek istiyorsam,anlaşılır talimatlar ve aşamalı bir plan kur.Bir insandan “bir şeyi yapmasını bırakmayı”,”bir iş bulmasını”,”kendisine dikkat etmesini”,”sesini kesmesini” istemek başarız olmaya mahkum etmektir.Çünkü bunlar birer talimat degildir.

Not:2
Karşımdaki insan bana karşı samimi ve olumlu bir yaklaşım sergiliyormu?

Not:3
-Karşılıklı uyumu geliştirmek için konuşmanı n içerigini kullanın
-Hedefin kişinin ilgi alanlarını örgen ve bu konularda bilgin yoksa bilgi edin.İnsanlar ilgi duydukları konularda konuşmayı severler.Bu durum zihinsel savunma kalkanlarının kaldırılmasına ve yeni bilgilerin kabullenilmesini saglar.

Not:4
-Ne söylediginden çok nasıl söyledigin önemlidir yani hangi ses tonuyla hitap ettigin.

Not:5
-Devamlı karşınızda kusura aramak yerine kendi kusurlarınızıda itiraf ederek karşınızdakini kendinize 1 adım daha yaklaştırabilirsiniz.

Not:6
-Ortak düşman bulun.

Not:7
-Seçim şansını azaltın.
Örnek:İnsanların kapılarını çalarak “izci kızlara 30 TL bagışta bulunurmusunuz?” diye soruldugunda alınan cevap tabiî ki hayır olma durumu göz önünde bulundurularak 2. Seçenek olarak “En azından bir paket kurabiye satın alarak katkıda bulunurmusunuz” denilmesi gibi.
-Ardından hayır yanıtını verdiginde daha önemsiz bir iyilik isteyin.

Not:8
Sarsılmayacak güven saglayın.”Bende Böyle Düşünüyorum Gibi”,”Haklısın sen gibi.”

Not:9
“Böyle böyle olsaydı “ ,”Hayal Edin daha güzel olmazmıydı” Direk bilinç altına işleyen bir tasarıdır.

Not:10
-Sorularınıda “Çünkü” kullanımına agırlık verin çünkü  beyinde 2. Neden ile ilk cümlenin onaylanmasını saglamış olursunuz.


Not:11
-Soru taktigi.
-İnsanları varmak istediginiz yere yönlendiren sorular sorun .
Not:12
İnsanlar sadece var olan inançlarını destekleyen kanıtlar arar.Dolayısıyla,işe inançları hakkında bildiklerinizden başlayarak onlara dogru oldugunu “bildikleri” bir şeyler verin.Bu yolla nihai hedeflerinize yönelmelerini saglayacaktır.

Not:13
Zorlama Etkisi
Bir insan bir inanca duygusal olarak baglandıgında karşıt görüşler genelde tepki görür ve ilk inancı güçlenmekten başka bir işe yaramaz.Bu tür insanlar haklı olduklarından dahada emin olurlar ve amacınız başarıya ulaşmaz.Bunun yerine yeni bilgilere yeni sonuçlara ulaşmalarını saglayacak sorular sorun.Bu sorular sayesinde ulaşacagı sonuçlar size yardımcı olacaktır.

Not:14
Karşınızdaki kişiniyi etkilemek için yapılması gereken en önemli şey Konuşulacak tartışılacak konunun daha önceden belirlenip konu hakkında karşılaşılabilecek tepkiler,sorular,olumsuz yanıtlar gibi durumların bir listesi oluşturulup bunlara karşılık verilecek etkileyici olumlu cümleler kurmaktır.Ve istediginiz alana yöneltecek sorular sormaktır.

Örnek Sorular:
-Bu sohbetin sonunda ne hissetmek istiyorum?
-Hedefimin ne hissetmesini istiyorum?
-Asıl amacım ne?
-Neye Nereye Ne Şekilde ulaşmak istiyorum?
-Ayrıntılar nelerdir?
-Bu Konu hakkında bilmedigim şeyler varmı?
-Araya başka insanları karıştırmam gerekecekmi veya örnek göstermem gereken büyük şansiyetler olacakmı?
-Ne tür sorunlarla karşılaşabilirim?
-Hedefimden ne tür itirazlar gelebilir?
-Hedefimin bu işten kazancı ne olacak bunu ona nasıl anlatabilirim?

Bu soru cümlelerine etkili olarak çünkü kelimeside eklenebilir…

Özel Cümleler:
“Herşey çok net”
“Öyle Degilmi”
“Ne demek istedigini görebiliyorum”
“Kulaga hoş geliyor”
“Duyda inanma”
“Ancak dikkatli incelediklerinde gördüler ki”
“Bu konuda neler hissettigini biliyorum.Tanıdıgım birçok insanda bir zamanlar böyle hissediyorlardı.Ancak yakından incelediklerinde gördülerki …”
Özel Kelimeler:
(Bu Kelimeleri Cümlelerde kullanarak karşınızdakini etkileyici cezp edici cümleler kuarabilirsiniz)
Bedava,Orijinal,Sınırsız,Saglık,Evet,Sırlar,Çünkü, Güvenli,İndirim,Hayal Etmek ,Memnun Etmek, Sevgi,Keşif,Sihirli,Özgün,Büyüleyici,Çekici,Rahat, Sıra Dışı,Olağanüstü,Vazgeçilmez,Akıl Almaz,Lüks,Mucize,Gizli

Talimatlar ve Hayaller
-Bir davranışı gerçekleştirdigini hayal etmesi,kişinin o davranışa bakışını degiştirir.
-İnsanların kendilerini camiye giderken,vaaz dinlerken dua ederken hayal etmesi durumunda,gerçek yaşamlarındada fikirlerini degiştirerek,hayal ettikleri davranış dogrusunda harekete geçme olasılıklarını yükseltir
-Kişi bir davranış kalıbını ne kadar sık hayal ederse,arzu edilen bu davranışa karşılık niyeti ve tutumu da o kadar degişir.İnsanın yaşamasını istediginiz deyimi sık sık bir hafta bir hafta boyunca belli aralıklarla hatırlatarak onu düzenli olarak düşünmesini saglayabilirsiniz.Kendisini bu deneyimi gerçekleştirirken daha rahat hissedecek ve bu davranışa karşı tutumu degişecektir.

Gizli İkna Teknikleri Kitabından Özel Notlar
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.