Gökyüzünün En eEsrarengiz Anı

KaFKaNKaaN

Kıdemli Üye
30 Ağu 2008
3,821
0
Oradaydık ve Şimdi Buradayız
14.jpg

Astronotların dünya görüngesinde dönen uzay istasyonu, Finlandiya, Rusya, Estenyo ve Letonya'nın üstündeyken çektiği tablo gibi fotoğraflar hayran bıraktı.


13.jpg

35 mm'lik filmlerle elde edilen görüntülerdeki parlak dalgalanmalar genellikle yeşil ve kırmızı reklerde görülüyor. Ancak çıplak gözle izlendiğinde mor, pembe hatta turuncu ışıklar bile var.



12.jpg

Kutuplara yakın bölgelerde görülülen gökyüzü parlamaları olarak da anılan Kuzey Işıkları, kuzey ve güney kutup daireleri yakınlarında gözlenebiliyor.

11.jpg

Batan güneş, kutup yakınlarında gökyüzünde bulunan ve kçükü buz parçacıkları taşıyan ince bulutlar üstünde ışık oyunları yapıyor. Buna "Aurora Borealis" de deniyor. Kuzey Işıkları yeryüzünen en esrarengiz doğa olaylarından kabul ediliyor.

10.jpg


9.jpg


8.jpg


7.jpg


6.jpg


5.jpg





4.jpg


3.jpg


2.jpg

 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.