Google Adwords'da Sahte Tıklamaları Engelleme

emirb16

Üye
28 Mar 2021
118
2
22
Adwords Bildiğiniz üzere Google'ın sunmuş olduğu bir reklamcılık hizmetidir.
500 TL Bakiyeli Bir Reklam Açıyorum 1 Saat İçinde 700 800 Sahte Tıklama Alıyorum .
Adwords Ad Clicker Yazılımını Nereden Buluyorlar Yazıyorlar Fikrim Yok Ama Reklam Açamaz Olduk
Tek Bildiğim var bu sahte tıklamayı selenium javascript ile yazılıyor
 

'Chan

Uzman üye
1 Nis 2020
1,802
19
1,462
Shibuya
Merhabalar,
Sorununuzun tam olarak çözümünü bilmiyorum ama aşağıdaki bağlantıda Google kendisi bir açıklama yapmış. Reklamlarınızda belirli İP adreslerini hariç tutabiliyorsunuz.




Bu İP adresleini tespit etmek için ise C-panel'den aşağıdaki ayarları yapabilirsiniz. Htaccess eklenen ip adresleri ayarını Adsense reklamları bulunuyorsa yapabilirsiniz.



Cpanelde son ziyaretler kısmı var. Oradan siteye giren IP adreslerini günlük olarak takip et ve not et. Hit yüksekse zor olabilir. Ancak aklıma gelen tek yol bu.
Her gün ziyaret eden IP adreslerini böylece tespit edersin.

Aşağıdaki satırı htaccess dosyanıza ekle. Deny From'dan sonraki kısımdaki 127 ile başlayan IP adresini engellemek istediğin IP adresine göre düzenle. İlgili satırı aşağı kopyalayarak istediğin kadar IP adresi engelleyebilirsin.
Order Deny, Allow
Deny from 127.0.0.1
Deny from 127.0.0.1
Deny from 127.0.0.1


Ek olarak; Reklamlarınız için bölge ve yaş seçimi yaparsanız sadece o kriterlerde bulunanlarda reklam göstereceği için tıklama botlarını engelleyebilirsiniz. Çünkü Google yaş tespiti yapmak için Google hesabına ihtiyaç duyar ve botların Google hesabı bulunmuyorsa, reklamlarınızı görüntüleyemez.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.