Google Arama Geçmişi Temizlemek Ve Arama Kayıtlarını Kapatmak

Quinones

Yaşayan Forum Efsanesi
8 Eki 2008
13,570
1
P65MOd.png


Google hesabımızla giriş yaptığımız her cihazda yaptığımız aramalar kaydediliyor. Peki, Google arama geçmişi nasıl silinir ve arama kayıtları kapatılır?

Google dünya üzerinde en çok tercih edilen arama motorudur. Google arama motorunun özelliklerinden biri ise yaptığınız tüm aramalar kayıt etmesidir. Google hesabınızla giriş yaptığınız akıllı telefonlarınız ve bilgisayarınızda aynı hesap var ise tüm aramalarınız arama motorunda görünecektir. Google arama geçmişinizin kayıt altına alınmasından rahatsız olabilirsiniz. Bu konumda sizler için Google arama geçmişini nasıl temizleyeceğinizi ve kapatacağınızı anlatacağım.

Google Arama Geçmişi Temizlemek

- Öncelikle Google hesabınızla cihazınızda oturum açın.

- Daha sonra buradan Google Web ve Uygulama Etkinliği sayfasına gidin.

- Açtınız sayfada yaptığınız aramalar görünecektir.

- Buradan silmek istediğiniz aramaları seçin ve üst tarafta yer alan "Sil" tuşuna basın.

- Böylelikle Google arama geçmişini temizlemiş olacaksınız.

- Eğer tüm arama geçmişini temizlemek isterseniz üstte yar alan menüden Silme Seçenekleri > Gelişmiş > Tüm Zamanlar > Sil aşamalarını uygulayarak bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

kLjvMy.jpg


Google Arama Geçmişi Kapatmak

- Öncelikle Google hesabınızla cihazınızda oturum açın.

- Daha sonra buradan Google Etkinlik Kontrolleri sayfasına gidin.

- Orada yer alan "Aramalarınız ve göz atma etkinliğiniz" seçeneğini pasif yapın

- Bu sayede Google arama geçmişiniz artık kayıt altına alınmayacaktır.

- Diğer ayarlara alta bulunan "Diğer Kontrolleri Göster" seçeneği ile de ulaşabilirsiniz.


m7GLpP.jpg


Etiketler; google / google arama geçmişi temizleme / google arama geçmişi silme / google arama geçmişi kapatma / google arama geçmişi nasıl temizlenir / tht / turkhackteam
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.