Her gün binlerce web sitesi kuruluyor kullanıcı sayısı artıyor ve nitelikli sayfa aranıyor peki siz bu sıralamada nerdesiniz? Özellikle yeni web sitesi acan arkadaslar icin yaziyorum bu yazımı niye ben google üst sıralarda cıkmıyorum? Niye sitem cabuk indexlenmiyor? Soruların cevapını burada anlaticam.
Öncellikle google botlari nasıl calisir?
Google botlari ziyaret ettiği sitenin tüm kaynak kodlarını inceleyen bir yazılımdan ibarettir. Bu yazılımlar bir siteyi ziyaret eder, daha sonra o sitede bulunan siteleri ziyaret eder. Bu operasyon şemasını bir zincire benzettiğimiz zaman, tüm sitelerin birbirine bağlandığı kanısına da varabilir. Siteden siteye ziyaret eden, ping ve sitemap gönderimleriyle de sitenize manuel olarak çağırabileceğiniz Google botları; sitenizde bulunan görselleri ve videoları da kayıt altına alır.Ama öncelik sırası kimi alır?
Şimdi Uygulamalara Gelelim!
1)Kesinlikle Sabırlı Olacagiz.
2)Google Map Haritasi kuracagiz(xml)
3)En iyi arama motorlarına sitemizi kayıt edecegiz.(Dmoz vs)
4)Alexa Üye Olabilirsiniz.
5)Son Olarak Özgün icerik google yeni sistemi sayesinde Ctrl+v yakalıyor ve sitelerini indexlemiyor.
5)BackLink değişimine girecegiz
6)Sitemizi Türk arama motorlarına kayıt ettirecegiz.
7)Su kodlari sitenize kayıt ederseniz google botlari sık sık sizinde sitenizi ziyaret edecektir.
Devamı İcin Tıklayın
Öncellikle google botlari nasıl calisir?
Google botlari ziyaret ettiği sitenin tüm kaynak kodlarını inceleyen bir yazılımdan ibarettir. Bu yazılımlar bir siteyi ziyaret eder, daha sonra o sitede bulunan siteleri ziyaret eder. Bu operasyon şemasını bir zincire benzettiğimiz zaman, tüm sitelerin birbirine bağlandığı kanısına da varabilir. Siteden siteye ziyaret eden, ping ve sitemap gönderimleriyle de sitenize manuel olarak çağırabileceğiniz Google botları; sitenizde bulunan görselleri ve videoları da kayıt altına alır.Ama öncelik sırası kimi alır?
Şimdi Uygulamalara Gelelim!
1)Kesinlikle Sabırlı Olacagiz.
2)Google Map Haritasi kuracagiz(xml)
3)En iyi arama motorlarına sitemizi kayıt edecegiz.(Dmoz vs)
4)Alexa Üye Olabilirsiniz.
5)Son Olarak Özgün icerik google yeni sistemi sayesinde Ctrl+v yakalıyor ve sitelerini indexlemiyor.
5)BackLink değişimine girecegiz
6)Sitemizi Türk arama motorlarına kayıt ettirecegiz.
7)Su kodlari sitenize kayıt ederseniz google botlari sık sık sizinde sitenizi ziyaret edecektir.
Devamı İcin Tıklayın