Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Evet. Fakat günümüzde en etkili yöntemlerden biri sosyal mühendisliktir. Phishing saldırısı dediğimiz oltalama saldırısıdır. Karşı tarafa sahte bir link gönderirsin karşı taraf ise sana şifreyi kendi elleri ile verir. Bunun içinse Zphisher veya PyPhisher genellikle en çok kullanılanlar arasında yer alıyor. Karşı taraf bilgilerini girdiği zaman karşı tarafın bilgileri senin terminal ekranına düşüyor.
Fakat bana kalırsa ben her zaman kendi phishing linkimi yapma taraftarıyım, en azından her şey senin istediğin gibi. Kısıtlama ya da olayı baltalayacak bir şey yok. Kendi phishing sitemi yapmak bana daha mantıklı ve sağlıklı geliyor. Google mailin login kısmını tıpkı aynısıymış gibi yaparım. Sonrasında bilgilerin giriş yapıldığı kısmı veri tabanına bağlarım. Kullanıcı bilgilerini girdiği zaman bilgileri veri tabanından çekerim ve artık hesap benim.
Elbette sonsuz yöntemi var, akla ilk başta gelen basit yöntemler phishing, brute force, malware attack veya mevcut sızıntıların takibi gibi temel teknikler. Daha sonra kullandığın uygulamalardaki zafiyetler, zero-dayler, 2fa bypass yöntemleri, sosyal mühendislik içeren komplike ataklar gelir. Bunlar ilk akla gelenler, sonsuz yöntem var.