Görevi kötüye kullanmak

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Moon Side

Yeni üye
31 Tem 2012
10
0
Arkadaşlar, öncelikle hepinize selamlar. Beni delirmenin eşiğine getirmiş ciddi bir sorunum var. Bu konuda fikir ve birikimlerinizi, hatta mümkünse yardımlarınızı almak istiyorum.

Konu detaylarıyla şu şekilde: Olmaması gereken bir şekilde, facebook koordinatörlerinden (istediği kişinin hesabına girip, istediği bilgilere, özel mesajlara ulaşma hakkı olan adminlerden bahsediyorum) biri bayan arkadaşımı tanıyor. Yaklaşık 1 senedir facebook gizliliğim kalmadı. Tüm mesajlarım ona ve bazı başka kişilere gönderildi, gönderiliyor. Bir dönem ayrıydık, özellikle o dönem mesajlarımı komple okutmuş. Sonra tekrar birlikte olmaya başladık ama bu huyundan vazgeçmedi. Onu seviyorum ama sevginin de belli sınırları vardır.

Güvenlik yöntemlerinden, şifre güvenliğinden haberdarım. Konu bununla alakalı değil. Hesap çalınma, mail adresinin çalınması, pishing yok. Tereyağından kıl çeker gibi bilgilerime ulaşılıp post ediliyor. Başka bir şehirden girdim askerken. Yeni şifre ve mail ile. Hepsine anında ulaşıldı.

Diyeceksiniz ki, koordinatör olduğunu nereden biliyorsun... Hesabıma ulaşılıp, mesajlarım başka başka kişilere gönderilince, bu kişiler beni uyardı. O dönem ayrıydık. Ben kız arkadaşıma hesabını sordum. O zamana kadar nasıl girildiğini bilmiyordum, bana bilgi vermedi. Derhal şifrelerimi, mailimi değiştirdim. Bilgisayara format attım, güvenlik önlemlerini artırdım, ekran klavyesi kullanmaya başladım. Ama konu bununla hiç ilgili değildi. Tamamen yeni bir şifre ve e-mail ile başka bir şehirdeyken giriş yaptım ve hesabımı kullandım. Bu bilgilerim de gönderildi.

Sonra kız arkadaşımla bu konuyu hararetle tartışmaya başladık. Bana kendi hakkımda bazı bilgiler vermem karşılığında, bu kişinin kim olduğunu-konumunu söyledi. İsim vermedi tabii. Bir daha tekrarlanmayacağına söz verdi ancak tekrarlanıyor. Mesajlarım, bildirimlerim sürekli okunuyor, yeni gelen mesajı gösteren kırmızı rakam butonu kayboluyor. Mesajlar okunmadı olarak işaretlenip çıkılıyor.

Bu konuyu nereye bildirmeliyim. Arkadaşım iyice zivanadan çıktı. Facebook Türkiye Ekibine hiçbir şekilde ulaşıp derdimi anlatamıyorum. Görevini kötüye kullanan şahsı şikayet edemiyorum. Sizden bilgisayarımı korumak hakkında da sonra bilgi almak isterim. Forumunuzu yeni ziyaret etmeye başladım, edineceğim çok fazla birikim var.

Lütfen bana deneyimli birisi yardımcı olsun.

Saygılar, sevgiler.
 

Moon Side

Yeni üye
31 Tem 2012
10
0
Peki kanıt istenirse? Kız arkadaşım böyle bir şeyi itiraf etmeyeceğini söyledi yasal mercilere başvurulduğunda. Özel mesajlarım uzun bir süre önce gönderildi başka bir arkadaşımın hesabına. O maili sildi mi bilmiyorum.

Mahkeme kanıt isterse.. Ne diyeceğim.. Bana güvenip soruşturma açması lazım ki, bulgulara ulaşsın.

Peki facebookun herangi bir yetkili üst birimi yok mu şikayet edebileceğim? Bu kişi başkalarının da hesaplarına girip, insanların özel yaşantısını inceliyor, okuyor, yer yer müdahale ediyor ya da izliyor ve kişisel merakı uğruna görevini suistimal ediyor. Bunu arkadaşım kendi söyledi. Birçok kişinin özeline bu yapılıyor. Facebook Türkiye Ekibi, yeteri kadar profesyonel insanların elinde değil. Çaylak, görgüsüz, yetersiz kişilerin eline teslim edilmiş durumda.
 

occibital

Katılımcı Üye
10 Şub 2011
759
3
kardeş sen o mesejları silsen bile onlar silinmiyor sadece kayboluyor böyle birşey için mahkemeye başvurduğunda hesabın incelenir ve facebook türkiyeden dökümanı istenir facenin..
 

Moon Side

Yeni üye
31 Tem 2012
10
0
Dostlarım, ilgilendiğiniz ve cevap verdiğiniz için teşekkür ederim. Lakin bunu yapan kişi yüzsüzce kendine çok güveniyor ve umursamıyor. Hatta mesajlara girilip girilmediğini anlamak için, başka bir hesaptan mesaj gönderiyorum kendime ve tıklamıyorum. Kırmızı rakam simgesi kalıyor mesajın üzerinde. Bir kere tıkladıktan sonra, mesajları okunmadı olarak işaretlesen dahi o kırmızı rakam geri gelmiyor.

Hesabıma girildiğini kesin olarak mesajlarım başka yerlere gönderildikten sonra öğrendim ve böyle bir yöntem buldum kendime. Fakat bu kişi girip özellikle yarım saat boyunca tıklayıp durdu mesajlara :) Ben gönderdim, o tıkladı, ben gönderdim o tıkladı. Dalga geçiyor.

Her neyse, hiçbir yerden facebook yetkililerine ulaşamıyorum. Sadece butonlar var şikayetle ilgili. Ama detaylıca yazıp, sorunumu anlatabileceğim bir yer yok. Belli yurtdışı kaynaklarına yazdım ama cevap gelmedi henüz. Eğer bildiğiniz bir adres varsa söyleyin oraya bildireyim sorunumu. Facebook'un genel merkezi bile yok ki. 20-30 gizli kişiden ekip kurulmuş, kendi kafalarına göre takılıyorlar.
 

Ra's al Ghul

Yaşayan Forum Efsanesi
1 Mar 2007
7,966
2
glenn moors
şimdi şöyle, her türlü yapılan işin (silme, okuma, geri getirme vs..) logları tutulduğundan, eğer gerekli mecraya şikayetiniz ulaşırsa istediğinizi elde edersiniz, çünkü her yapılan işin kaydı tutuluyor merak etmeyin, sizin yapmanız gereken bir an önce fbook yetkililerine durumu arz etmeniz. ayrıca bu işi hergün farklı bilgisayardan yapın (şikayet için).
 

Moon Side

Yeni üye
31 Tem 2012
10
0
Evet istediğim bilgiler bu tür bilgiler işte sevgili Arantir dostum. Yani bir adminin benim hesabıma erişim sağlayıp, belli bilgilere ulaşması esnasında bunun kayıtları tutuluyor ve istenirse bulunabilir.

Bayan arkadaşıma gerçekten bağlıyım ancak bana son dönemde hiç güvenmiyor. Aslında nereye gittiğimden, ne yaptığımdan tamamen haberdar ama benim cümlelerimi tehlikeli buluyor sanırım. Kimse ile hiçbir şekilde konuşmamı istemiyor ve bu onda gereksiz takıntı halini aldı. Yakın zamanda belli bir kişi ile msnden ne konuştuğumu, ona belli bir konu hakkında ne dediğimi sordu.. Bilinçli bir şekilde. 2 msn adresi arasında bir iletişim olduğunu ve yazışmaları uzaktan görme şansı var mıdır?

Bir de.. Sormak istediğim diğer konu; bilgisayarımı format attıktan sonra ilk defa gördüğünde geldi ve windows klasörüne girdi :) Baktı klasöre ve çıktı.. Neden??
 
Son düzenleme:

Matrix24

Kıdemli Üye
27 Haz 2012
2,685
0
istanbul
Tam bilmiyorum ama dosyada virüs vardır açmıştır ve bılgısayara trojanı yenıden yedırmıstır ve bu sayede msn sıfrelerıne ulaşa bılır gırdıgın anda ona gıdıyo klavyeden bastıgın butun tuslar mahkemeye verirsen zaten yaptıkları hersey kayıtlı kalıyo merak etme hemen bulyrlar sana yolladıkları program lınk vs tıklama veya ındırme kendı bılgısayarına bısey yukletım actırma formatı cak ve bı daha ne onların yolladıgı lınke tıkla msn uzerınden bılmedıgın lınklere tıklama veya bırının sana yolladıgı bunu ındır tıkla gıbı şeyler yollarlar hıc bırıne tıklama anti virüs indir sitede bir sürü var daha bişey yapamazlar
 

NewsLegenD

Üye
30 Tem 2012
139
0
Bursa
ÖnceLkLe Yanlış yerde konu acdysam özürLerimi Sunuyorum



SeLamn Aleyküm Arkadaşlar

Öncelikle Herkeze Merhabalar Ben Berke


Sevgili Arkadaşlarım İnternette 2 3 ÇakaL'ın Bana Karşı Fotoshop YaptıkLarıyLa karşılaştım ALLAH'a Şükür Fotoshop'u KaldırtabiLdim ama bu pkk'Lı cakaLLarın Lafı susmadan bitmiyor Ve bana Arkadaş Lazım Yardım edebilecek Birazdan tarif Edebileceğim içerikli Program Tavsiye ederseniz Çok Teşekkür Eder ALLAH Razı oLsun Der Sevgilerimi Dilerim .


ArkadaşLar Benim Aradığım Şey

nee bileyim bi kadın yüzüne Erkek Resmi Koyma gibi bişey vs vs .Bu hakkında bana yardımcı olabilecek program önerebilecek arkadaşlar varsa Lütfen Lütfen ..


Ne olursunuz arkadşLar hepinizden Yardım bekliyorum

ALLAH'a Emanet olun
 

'Black-Ghost

Yaşayan Forum Efsanesi
19 May 2008
7,877
17
37
Çanakkale
facebook hesabına aıt olan hotmaıl gmaıl veya herne ise o adresının sıfrsınıde degıstır ve o adresının alternatıf e posta adresınıde degıs. daha sonra facebook'a baglandıgın hesabın adresını degıstır. ö[email protected] adresın ile giriyor isen o adresı degıstır.ö[email protected] adresı olarak degıstır umarım verdıgım ornegı anlamıssındır. muhtemelen kısı senın facebook adresıne sen sıfrenı degıstırsen dahı.senın facebook adresıne baglı olan hotmaıl adresını nsıfresını bılıyor. sıfre degıstırmek ıstedıgınde onay lınkı gelır. eger alternatıf e posta adresınde var ıse orayada gelır. kısı senın alternatıf e postanı blıyor olabılır. sevgılı ya bılmesı normaldır bazı durumlarda. ve mumkun oldugunca herhangı bır yerden sıfre girişiminde bulundugun esnada bılgısayarın ekran klavyesını kulanmanı tavsıye edıyorum. ama mutlaka facebook gırıs epostanı degıstırmelısın. sıfre ıle olcak ıs degıl senın maılıne ulasmadan sıfrenı asla kıramaz.baktın hıc bırısı olmuyor kı olacagına eminim olmaz ise en son cagre olarak savcılıgabasvurabılırsın arkadsaların dedıgı gıbı.Kanıt olarak ise facebook guvenlı dolasma uygulamasını aktıf et. kım senın facebook adresıne gırıs yapıyor ıse maıl adresıne sehırı ve ıp adresı dogru bıcımde gelmektedır. bunun cıktısını savcılıga delıl olarak kulana bılırsın ip adresı herseyını cozer.
 

Moon Side

Yeni üye
31 Tem 2012
10
0
Canakkalelii dostum; yanlış anladığın şey şu: Hesabıma giriş yapıldığında IP falan gelmiyor. Giriş yapan kişi dışarıdan bir şahıs değil. Facebook adminlerinden birisi. Konu bu. Belli yerlere bildiri yaptım, yetmezse savcılığa gideceğim..
 

Se-ZeR

Emektar
12 Tem 2008
10,796
117
Antalya
Bilisim suclarina burda yazdiklarini anlatirsan mutlaka sana yardimci olucaklareir.
Boyle bir suistimal karsisinda davaci olursan deli paralar kazanabilirsin.
 

Ra's al Ghul

Yaşayan Forum Efsanesi
1 Mar 2007
7,966
2
glenn moors
Evet istediğim bilgiler bu tür bilgiler işte sevgili Arantir dostum. Yani bir adminin benim hesabıma erişim sağlayıp, belli bilgilere ulaşması esnasında bunun kayıtları tutuluyor ve istenirse bulunabilir.

Bayan arkadaşıma gerçekten bağlıyım ancak bana son dönemde hiç güvenmiyor. Aslında nereye gittiğimden, ne yaptığımdan tamamen haberdar ama benim cümlelerimi tehlikeli buluyor sanırım. Kimse ile hiçbir şekilde konuşmamı istemiyor ve bu onda gereksiz takıntı halini aldı. Yakın zamanda belli bir kişi ile msnden ne konuştuğumu, ona belli bir konu hakkında ne dediğimi sordu.. Bilinçli bir şekilde. 2 msn adresi arasında bir iletişim olduğunu ve yazışmaları uzaktan görme şansı var mıdır?

Bir de.. Sormak istediğim diğer konu; bilgisayarımı format attıktan sonra ilk defa gördüğünde geldi ve windows klasörüne girdi :) Baktı klasöre ve çıktı.. Neden??

bilgisayarında büyük ihtimalle log tutucu tarzında bir program var, yazdıgın herşeyi kayda geçip onlara ileten bir yazılım bu, şikayet işlemlerini başka bir pc lerden yapmalısın kesinlikle.
 

Moon Side

Yeni üye
31 Tem 2012
10
0
Arkadaşlar, bilişim suçlarını aradım. Önce kişisel bişey diyince ilgilenmek istemedi. Sonra facebook koordinatörü özelime giriyor diyince hemen ilgilenmeye başladı. Facebookla sorunları varmış zaten, ekip bunlara istedikleri logları vermiyormuş. facein üzerine gitmemize yardımcı olur dediler.

ama bunun koordinatör olduğunu söyleyen kişi bayan arkadaşım ve ben kanıt olarak onun ismini vermeliyim. bana söylenen bu. ama vermek, onu bu işe sokmak istemiyorum. sorunlar çok büyür o zaman. benim bu kişiye ulaşmam lazım ve kız arkadaşıma tüm özel bilgilerimi msnden attığını biliyorum.

benim onun ne yaptığından haberdar olmam lazım. sitenin üzerinde şöyle bir banner gördüm, bu sitedeki program işe yarar mı? wardomun yaptığı bir programmış, baya anlatmışlar.

Bilgisayarda Ne Yapıyor?

o koordinatör benim tanıdığım biri de olabilir. bir yerden kafayı taktı bana, az çok tahmin ediyorum ama tam isme ihtiyacım var. bunu da ancak bu şekilde bulucam heralde.

hiç olmadı bu işi içinizden profesyonel birilerine havale edeceğim, ücreti-maliyeti neyse yardımcı olacağım. bu adi herif gecenin 2sinde bile hesabıma tıklayıp, konuşmalarımı görmeye çalışıyor, arkadaşlarımla sohbet edemiyorum. şizofrenin, ruh hastasının teki. ah bir bulursam..
 

'Black-Ghost

Yaşayan Forum Efsanesi
19 May 2008
7,877
17
37
Çanakkale
bu program sadece kurulu oldugu yerde kayıt alır . bılgısayar kulanıcısı fark etmeden program bılgısayarda ne yapılır ise kayıt altına alır ve program kendı ıcıne kaydeder yanı programı kuran kısı sadece gorur bunu onu actıgında.ısıne yarıyacaksa senın ıcın un güzeli bu.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.