Güvenli Şifre Nasıl Oluşturulur?

VITALLION

Özel Üye
12 Nis 2013
10,988
30
27
Günümüzde birçok şey dijital ortama taşınınca ister istemez şifreler ile işimiz oluyor. Bunun sonucunda da güvenlik sorunları ortaya çıkıyor. Her yere giriş yaparken kullandığımız şifreleri nasıl güvenli bir hale getirebiliriz?
guvenli_sifre_nasil_secilir.jpg

Şifrelerinizi kendiniz ile alakasız şeyler kullanın. Mesela adınızı,soyadınızı, yaşadığınız ili,doğum tarihinizi, annenizin kızlık soyadını, kullanıcı adınızı, alfabetik sıralar,sıralı sayılar,tuttuğunuz takım, sevgilinizin adı gibi daha sayabileceğimiz birçok şeyi içermemelidir. Çünkü sizin şifrenizi tahmin etmede ilk kullanılacak şeyler kişisel bilgilerinizdir.
Şifreleriniz en az 8 karakterden oluşmalıdır. Çünkü bu güvenlik seviyesini biraz daha arttırmaktadır. Daha fazla karakter içerdiği için bu şekilde oluşturulmuş şifreler daha zor tahmin edilir ve program ile kırılmaya çalışıldığında daha fazla zaman alır. Şifrelerinizde büyük ve küçük harf aynı anda kullanın. Bunların yanında sayı ekleyin.
( @${½[#$#$ ) gibi özel karakterler mutlaka kullanın. Çünkü şifre kırma işlemlerinde bu tarz şifreleri kırmak çok zordur. Çok zaman alır ve alternatif arttığı için denenmesi gereken kombinasyonlarda artmaktadır.(Özel karakterler Alt Gr ya da Shift + üst kısımdaki rakamlar ile yapılabilir. )
Herkesin kullandığı şifreyi yani Password12 gibi şifreleri kullanmayın. Bu tarz bir şifre güvenli gibi görünsede en çok denenen şifrelerdendir. Dünya üzerinde çok fazla insanın kullandığı bilinmektedir.
Son olarak eğer güvenli şifre oluşturmak istiyorsanız, şifrenizin anlamsız şekilde oluşturmamız gerektiğini belirtmiştik. Örnek verecek olursak site96@Dene$ gibi şifre oluşturalım. Bu şifre güvenli bir şifredir. Siz de buna benzer şifreler oluşturarak güvenliğinizi biraz daha arttırabilirsiniz.Eğer oluşturduğum şifrenin güvenlik derecesini nereden bileceğim diyorsanız Şifre Güvenliğinizi Kontrol Edin‘e tıklayarak öğrenebilirsiniz.
Eğer şifrenizin güvenliğini ve ne kadar sürede kırılacağını merak ediyorsunuz HowSecureisMYPassword sitesini ziyaret ediniz. Siteye giriş yaptığınızda şifrenizi yazın hemen altında ne kadar sürede kırılacağını belirtmektedir.


Alıntıdır: yazılımsınıfı​
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.