Hack The Box Invite Code Walkthrough

raddon

Yeni üye
19 May 2020
4
0
herkese merhaba


Hack The Box Nedir ?
Online olarak hazırlanmış, içerisinde zafiyetli makinelerin bulunduğu sızma testi becerileriniz geliştirebildiğiniz bir ortam. Hack The Box platformuna kayıt olmak için çözmeniz gereken bir bulmaca bulunmakta. Davet kodu olmadan siteye kayıt olamazsınız.


Walkthrough
Öncelikle F12 tuşuna basarak geliştirici araçlar bölümünü açıyoruz. Buradan console başlığına geldiğimizde sayfa içerisine yüklenmiş bir javascript kodunun bizim için önemli olabileceğini söylüyor.




Sayfanın kaynak kodunu görmek için Ctrl+U tuş kombinasyonunu kullanıyoruz. Javascript kodlarına baktığımda inviteapi.min.js adlı bir javascript kodu dikkat çekmekte.




Javascript kodunu incelediğimizde /api/invite/how/to/generate adlı uzantıya, json veri tipinde, POST isteğinde bulunduğunu görüyoruz.




Bu isteği yaptığımızda ise bize base64 ile encode edilmiş bir veriyi döndürüyor




Bu veriyi decode ettiğimizde ise /api/invite/generate uzantısına POST isteğinde bulunmamız isteniyor.




İstek sonucunda yine base64 ile encode edilmiş bir veri görüyoruz.




Bu veriyi de tekrar decode ettiğimizde davet kodumuza ulaşmış oluyoruz.




Artık bu kod ile kaydımızı tamamlayabiliriz




Tüm adımları video olarak da izleyebilirsiniz

https://youtu.be/DTPHoH7m0us
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.