Hackerlar nasıl para kazanır?

Gondolcu

Üye
2 Ağu 2021
73
20
İnstagram veya farklı platformlar için kullanıcı ya da direk hesap satabilirler. Site kodlayabilir veya açık bulup üreticisine bunu raporlayabilirler. Büyük şirketler bunun ucuna ödül bile koyabiliyorlar.
 

Doctordied

Katılımcı Üye
19 Nis 2020
306
199
Hackerlar nasıl para kazanır? yasal veya yasa dışı olarak ?
Öncelikle Merhaba, İyi Forumlar, İyi Çalışmalar;

Senin de dediğin gibi hackerlar. Siber güvenlik üzerinde şuan dünyada bir çok çalışan aranmaktadır. Bir firmaya gidip orada verilen bir işi yapabilirsin. İllegal olsun diyorsan da veri sızdırmayı deneyebilirsin. Bir sistemin açığını arayıp o açığı kullanabilirsin. Ama bu illegal olan yöntemi tavsiye etmem. Çünkü yasadışı bir iş. Başına büyük sıkıntılar çıkarabilir. Bu açık ile alakalı zaten bir çok büyük firma ödül veriyor. Açığı söyleyip ödül alabilirsin. Umarım sana yardımcı olabilmişimdir. Şimdiden kolay gelsin. Tekrardan iyi forumlar, iyi çalışmalar, iyi günler :).
 

🅼 🆁 🆇

Uzman üye
26 Haz 2021
1,413
1,896
Bir Yerler
Merhaba Değerli Üye Öncelikle İyi Forumlar İyi Çalışmalar Dilerim Soruna Gelirsek Hackerlar Nasıl Para Kazanır:
Legal Olarak Bir Firmada Çalışabilirsiniz Veya Bug Bounty Yaparakda Para Kazanabilirsiniz.

İllegal Olarak İnsanların Verilerine Çalıp Satarak Firmaların Verilerini Satarak Kredi Kartı Çalıp Hem Kullanabilirler Hemde Satabilirler.

Tekrardan İyi Çalışmalar İyi Forumlar Dilerim 🙂
 

Toolbrowser

Uzman üye
10 Tem 2021
1,064
649
43
Türk siteleri üzerinde deneme çalışması yapma. Yapacaksan yabancı sitelerin açığını bulmayla uğraş. Açık bulduğunda yabancılar yüklüce dolar hatta yüklüce Euro verir. Eh bu arada aldıklarından bana da koklatırsan sevinirim. Olacaksan Siber Güvenlik uzmanı ol. Beyaz şapkalı Bir Hacker olman dilekleriyle. Siyah şapkalı bir hacker kötü huylu hackerdir. Gri şapkalılar hem iyi huyludur hemde kötü huyludur:))
 

xKemikkiran

Katılımcı Üye
22 Haz 2020
471
227
Zararlı yerlerde - Aydın
Merhaba iyi günler
Hackerler
Bug bounty (yasal) uygulama veya herhangi bir aplikasyonun açıklarını ve bu açılardan hackerlerin nasıl yararlanabileceğinini bulup açıkları kapatmak için bazı sistemlere bildirirler ve karşılığında bugun ne kadar tehlikeli olduğuna göre para alır.

Fidye yazılım (illegal)
Genellikle büyük şirketlerin sistemlerine Sızar ve dosyaları şifreler. Eğer şirket istenilen parayı göndermez ise (genellikle monero veya bitcoin ile ödeme isterler) dosyaları darkweb de satışa çıkarırlar genellikle bu dosyalara çok büyük miktarda para karşılığında satarlar.

Ctf (yasal)
(capture the flag) belli ipuçları ile sisteme sızılmaya çalışır eğer başarılı olunursa bazı firmalar ödeme yapabilir.
Umarım yardımcı olabilmişimdir
 
13 Mar 2021
93
20
Merhaba değerli üye,
Hackerların farklı para kazanma yöntemleri vardır bazıları legal bazıları illegal. Çalınan kişisel verileri başkalarına satarak para kazanabilirler. Hack dersleri vererek de para kazanabilirler. Farklı platformların açıklarını bulup bunu bildirerek para alabilirler. Başkalarının kredi kartı bilgilerine ulaşarak istediklerini alabilirler. Umarım yardımcı olmuşumdur.
İyi forumlar.
 

JİTEM

Senior Hunter
31 May 2020
1,621
440
TBMM
Merhabalar değerli üye siber güvenlik uzmanları yada hackerler genelde web pentesting sosyal medya uzmanlıgı bankalarada yada bazıfirimalardaki siber güvenlik uzmanları olarak monitoring yaparak çalışıyorlar diyebiliriz.

maaş içinde şunları belirtebilirim internetde yazana göre

EN DÜŞÜK ORTALAMA
Kıdemli Bilgi Güvenliği Uzmanı 8.970 14.250
Ağ ve Siber Güvenlik Uzmanı 3.300 8.120

İyi forumlar dilerim.
 

Criminal Laoin

Uzman üye
26 Mar 2021
1,047
841
Луна
Merhaba değerli üye

Hackerlar hesap çalarak Kişisel bilgileri çalarak Hacklediği cihazlarla mining yaparak Sitelerde açıkları reportlayarak Kredi kartlarını çalarak Siber güvenlik uzmanı olarak çalışarak Fidye virüsü kullanarak Para karşılığı birini hackleyerek ücretli ders vererek para kazanırlar

İyi forumlar :)
 

Toolbrowser

Uzman üye
10 Tem 2021
1,064
649
43
Siber Güvenlikçi olarak MilletVekili seçimlerine katılmak isterdim. Seçimde MilletVekilliğini kazanırsam Hepinize benden iş. Ülkemizin Siber Güvenlikçilere ihtiyacı var
 

MiuMiu

Yeni üye
12 Ağu 2021
2
0
Sosyal mühendislik yaparak insanların güven mekanizmasinin tam ortasından delip geçip para göndermenizi sağlayabilirler.
Buna gerek duymayan zeki olarak tanimlandirdigimiz siber uzmanları zekalarini kullanarak büyük firmalar ve organizasyonlar ile çalışıp hayatlarını garantilemislerdir.
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.