Hackerların 6 Dakikada 14 Haneli Şifre Kıran Donanımı

RoMPaF

Üye
9 Şub 2011
127
0
Ordu
artık teknoloji cağındayız ve birkac yıl sonra ne olacagını kimse bilemez ve inanıyorumki en fazla 5 yıl sonra şifre kırmalar cocuk oyuncagı olacak durum bu cünki gözlemlerim böle gösteriyor
 

ROOOT

Üye
13 Tem 2010
71
0
Caba ufolardan kopyami cekiliyor nerden bulmuslar bunu. Tambir
Saheser gibi :)bana gelmes cok elektirik tuketir oo :)
 
4 Nis 2013
200
0
İstanbul
hackerlerin 6 dk de 14 haneli şifre kırma donanımı

:d:d:d:d:d:d
[ımg]http://www.hurriyet.com.tr/_np/8364/18598364.jpg[/ımg]
[ı]
hacker'ların güvenlik sistemlerini aşmak adına geliştirdikleri dahiyane hilelerden sık sık bahsediyoruz ama işlerini nasıl yürüttükleri konusuna pek girmiyoruz. Ama şifrenizi kırmak için kullandıkları bu garip cihaz, bahsedilmeye değer...

Yakın zamanda gerçekleştirilen güvenlik konferansı passwords^12'ye katılan araştırmacı jeremi gosney, hacker'ların şifre kırmak için kullandığı donanımı (yukarıdaki fotoğraf) sergiledi. Fotoğrafta görülen, 25 adet amd radeon grafik kartıyla donatılmış, 10gbps hızında iletişim kurabilen beş 4u rack sunucu. çalıştırılansa, saniyede 348 milyar ntlm hash işleyebilen bir şifre kırma programı.

Bu donanımı kullanarak çok kısa sürede bir yığın şifreye kaba kuvvet saldırısı düzenlemek mümkün. Daha açık ifade edersek bu, örneğin 14 karakterli bir windows xp şifresinin altı dakika içinde kırılabileceği anlamına geliyor.

Bundan çıkartılacak sonuç, kullandığınız şifreleri gözden geçirmeniz gerektiği. Eğer uzun, rastgele sıralanmış şifreler kullanmazsanız, hacker'ların hedefindesiniz demektir. Bu yüzden şifreleri uzun ve güçlü tutmakta fayda var.görünüyor ki gelecekte hackerlar şifrelerimizi kolayca kırabilecekler.
[/ı]
 

db43

Katılımcı Üye
1 May 2013
799
0
root@db43
Adam para dökmüş bi zahmet o kadar kararlıysa kırsın benim şifremi fakat kaba kuvvet saldırısına engel olabilecek sistemler de var her şey kaba kuvvetle olmuyor öyle.
 

Balamir97

Kıdemli Üye
29 Ocak 2013
2,627
2
Nowhere
Saniyede 348 milyar Ha :D Dünyanında En hızlı süper bilgisayarı saniyede 33 petaflop yani 33 katrilyon işlem yapabiliyor :D iste bunu isterdim :)

Ancak Şöylede Bir şey yok mu Senin makinen ne kadar veri işlerse işlesin Karşındaki serverinde Saniyede Verdiği Max. Cevapta önemli diye düşünüyorum :)
 

duman05

Adanmış Üye
9 Eyl 2012
6,326
2
Ya Adam İşini Bildikten Sonra Her Pc'ile Kırar O Şifreyi Belki'de Win98 İle Bile Şifre Kırabilir Sanal Korsanlar Filmi Aklıma Geldi Adam 10.00 Taneydi Galiba Tam Hatıramıyorum Pc'yi Ele Geçirerek Şifreyi Kırıyor Normal 1 Adet pc'ile Kırmaya Kalksa 100 Yıl Falan Sürüyor Ancak 10.00 Adet Pc'yi Ele Geçirip Kırmaya Çalıştığında 1 Günde Falan Kırıyordu Galiba Yani Mantık Hacker'in En Önemli Silah Bence...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.