Hackerlikten Daha Onemli Iceri Gir..

Zeron.

Kıdemli Üye
24 Eyl 2013
3,075
5
Moscow
Güzel Türkiye için Güzel Türkçe !
Bu konuyu açış amacım günümüzün bazen birçoğunu bazende az vaktini geçirdiğimiz Ayyıldız Tim'in ana yuvası Ayyıldız Tim Forum Kurallarınında güzel Türkçe'mizi desteklemesi ve Dilin milletler için öneminden dolayıdır ! Peki burada ne yapacağız örneğin şimdilik ben bildiğimiz birkaç kelime kullanım hatasını düzeltmekle başlayayayım inşALLAH konuya katılım olursa herkezin faydalanması için üst komutanlarımız konuyu sabitlerler herkez görür ve faydalanır.


Konuya elimden geldiğince açıklık getirmek için şöyle izah edelim;

Konunun Amacı: Güzel dilimiz Türkçe'mizi gerek internet ortamından, gerek normal hayat ortamından, gerekse dış mercilerin gizli oyunları (benliğimizi kaybettirmek gibi) sebeplerden dolayı dilimize birçok yabancı kelimenin girmesi ve bu kelimeleri Türkçe gibi kullanmamızdır, amaç ise burada kelime kelimede olsa örnek kullandığımız "yalnış değil yanlış"'tır.

Konunun Bizler ve Gelecek Nesiller Açısından Önemi; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Ulu Önder Kurucusu, Başöğretmen Sayın Mustafa Kemal Atatürk'ün sözleriyle Türk Dilinin benliğinin önemine açıklık getirmek için çalışalım, ilk olarak Ulu Önderimizin 1930 yılında söylediği/yazdığı bir cümleyi paylaşalım.

(Türk dili, dillerin en zenginlerindendir, yeter ki bu dil bilinçle işlensin.

Milli bilincin ayakta kalabilmesi ve uyanık bulunması için dil ve tarih uğrunda çalışmaya mecburuz.

Ülkesini yüksek bağımsızlığını korumasını bilen Türk milleti, dilini de yabancı diller boyunduruğundan kurtarmalıdır.)

İkinci bir söz olarak ise Ulu Önderimizin 1931 yılında söylediği/yazdığı bir cümleyi paylaşalım.


(Milliyetin çok belirgin niteliklerinden biri de dildir. Türk milletindenim diyen insan, her şeyden evvel mutlaka Türkçe konuşmalıdır. Türkçe konuşmayan bir insan Türk kültürüne, topluluğuna bağlılığını iddia ederse buna inanmak doğru olmaz.)

Üçüncü bir söz olarak ise Ulu Önderimizin 1929 yılında söylediği/yazdığı bir cümleyi paylaşalım.

(Türk milletinin dili Türkçe’dir. Türk dili dünyada en güzel, en zengin ve en kolay olabilecek bir dildir. Onun için her Türk, dilini çok sever ve onu yüceltmek için çalışır.)

Dördüncü bir söz olarak ise Ulu Önderimizin 1924 yılında söylediği/yazdığı bir cümleyi paylaşalım.

(Milli duygu ile dil arasındaki bağ çok kuvvetlidir. Dilin milli ve zengin olması, milli duygusunun gelişmesinde başlıca etkendir.

Büyük Türk tarihine, Türk dilinin kaynaklarına, zengin lehçelerine, eski Türk eserlerine önem veriyoruz. Baykal ötesindeki Yakut Türklerinin dil ve kültürlerini bile ihmal etmiyoruz.)

Beşinci bir söz olarak ise Ulu Önderimizin 1938 yılında söylediği/yazdığı bir cümleyi şimdilik son olarak paylaşalım.

(Türk dilinin sadeleştirilmesi, zenginleştirilmesi ve kamuoyuna bunların benimsetilmesi için her yayın vasıtasından faydalanmalıyız. Her aydın hangi konuda olursa olsun yazarken buna dikkat edebilmeli, konuşma dilimizi ise ahenkli, güzel bir hale getirmeliyiz.)


1166382822yenilogo.jpg


Türkiye Cumhuriyeti'nin ve bizlerin kötülüğünü istemeyecek ileri görüşlü ATA'mız birçok yabancı bilim adamı ve okur/yazar tarafından hayran kalınmış ATA'mızın önem verdiği DİL'imize bizde sahip çıkmalı ve korumalıyız, maalesef o kadar kötü durumda bulunmaktayız ki bu konuyu açan şahsım dahi yazımda birçok imla hataları ve kelime hataları yabancı sözcükler kullanmışımdır.

Lütfen Sayın Komutanlarım ve Aslarım; Dilimize sahip çıkalım, dilimize gerekli önemi verelim birbirimizi kırmadan,üzmeden Forum içerisinde ve dışarısında birbirimizle yada başkalarıyla örneğin bir başkasının yanlış yazdığını yada DİL'imizi yanlış kullandığını, başka dillerden kendi dilimize resmen itelenmiş sözcük kullandığını gördüğümüzde uyaralım bunun doğrusu budur yazma amacım ise sizi rencide etmek değildir şeklinde v.b.

Peki burada yapmamızı arz ettiğim etkinlik nedir? Kısaca Anlatalım...

Etkinlik Tanımı: Şimdilik ben birkaç yanlış kullanılan, bilinen, yazım yanlışları olan ve dilimize başka dillerden girmiş kelimeleri onun yerine kendi DİL'imizden olan o kelimenin yerine kullanmamız gereken Milli Dilimizdeki asıl kullanmamız gereken şeklini doğru bildiğim ve kaynaklardan edindiğimce sizlerle paylaşacağım.

Daha sonrasında ise şahsınız Sayın Komutanlarım ve Teğmenlerim hepimiz dahada paylaşacağız örneğin X Teğmenim cevap olarak ABC kelimesinin doğru yazılışı ve kullanılışı budur,

benim bildiklerim ve bulduklarım şunlardır halinde paylaşılmasını arz etmekteyim, sadece yanlış kelime olarak değil Her hafta bir Dil Bilgisi Kuralı Mesajı yayınlayacağım, yayınlayalım örneğin bir Teğmenimiz biliyor ise yada emin olduğu

bir kaynaktan düzenli ve tertipli şekilde "Zarfların Kullanımı,Anlatım Bozuklukları" (Örnek) konuları hakkında bilgi paylaşsın anlatım yapsın kısacası anlatmak istediğim burada hepimiz yanlış bildiklerimizin doğrularını, doğru olduğundan emin olmadıklarımızın doğrularını soralım, söyleyelim ben birkaç kelime ile başlamak istiyorum, İnşALLAH konu için gerekli ilgi gösterilir...Saygılarımla.


DipNot: Yanlışı-Doğrusu şeklinde yazılmıştır.

Yanlız - Yalnız

Herkez - Herkes

Tetbir - Tedbir

Muvaza - Muvazaa

İsbat - İspat

Dakka- Dakika

Vijdan - Vicdan

Sarmısak - Sarımsak

Cerayan - Cereyan

Malesef - Maalesef

Heralde - Herhalde



ataturkiye10laox9.jpg
 

'toprak

Uzman üye
22 Nis 2010
1,538
1
eline saglik....m.akifin deyimiyle: ne inkilaplar olurmus yarab! ne din kalmis ne iman! din harab iman turab olmus!.:(
 

Oğuz~#>

Kıdemli Üye
5 Tem 2009
4,772
17
Bursa
Arkadaşlar çok güzel bir konuya değinmişsiniz ama forumdaki çoğu kişinin kullanıdığı nick bile yabancı bu bile genç nesili etkilicek bir faktör dür
 

Zeron.

Kıdemli Üye
24 Eyl 2013
3,075
5
Moscow
Arkadaşlar çok güzel bir konuya değinmişsiniz ama forumdaki çoğu kişinin kullanıdığı nick bile yabancı bu bile genç nesili etkilicek bir faktör dür

O kadarinin bir onemi yok nickler gelir gecer sonucta seni temsil ediyor adin veya soyadin degil kardesim Turk'uz ne mutlu bize :)
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.