Hafıza Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

The Coηq

Uzman üye
30 Tem 2019
1,791
45
HANGİ TİP HAFIZA BENİM SİSTEMİME UYGUN?


Sisteminiz için uygun hafızası öğrenmenin en kolay yolu, sisteminizle beraber verilen kullanım rehberi ve diğer dokümanları incelemektir. Daha sonrasında teferruatlı bilgi ve yardıma ihtiyacınız olduğunda ise bir hayli yerden tedarik edebileceğiniz hafıza konfigüratörlerini kullanabilirsiniz. Kingston ve tüm markalı hafıza üreticileri hazırladıkları konfigüratörler ile hafıza seçiminde kullanıcılara yardımcı olmaktadırlar.



Hafıza konfigüratörü kullanırken, beş değişik kritere göre arama yapabilirsiniz:


Sistem üreticisi/model

Bilgisayar model isimi

Hafıza modülü parça kodu (sözgelişi, Kingston, distribütör, üretici)

Spesifikasyon

Genel hafıza türü



ŞAYET SİSTEMİMİ HAFIZA KONFİGÜRATÖRÜNDE BULAMAZSAM NE OLACAK?


Şayet sisteminizi hafıza konfigüratörü programlarında bulamadıysanız, ne tür bellek kullandığınız öğrenmek için sisteminizle gelen dokümanları inceleyiniz. Bu dokümanlarda çoklukla size ihtiyaç duyulan olan bellek hızı gibi bilgiler mevcut bulunmaktadır. Spesifikasyon kıstası ile arama yaparken uygun belleği bulmak için bu bilgi dahi yeterlidir. Şayet hala yeterli bilgiye sahip olamdığınızı düşünüyorsanız size en yakın bilgisayar bayisine müracaat edebilirsiniz.



KAÇ HAFIZA YUVASI AÇIK VAZİYETTE OLMALI?


Bilgisayarınızın içinin nasıl göründüğü yada ne kdar hafıza takılı olduğu ile ilgili hiçbir fikriniz olmayabilir. Bilgisayarınızı satın alırken içine bakmış yada kullanım rehberinde buluna yapılandırma şemasını incelemiş olabilirsiniz. Sisteminizin hafıza konfigürasyonu ile ilgili hiçbir fikriniz olmasa dahi hafıza konfigüratörü programlarını kolayca kullanabilirsiniz. Her sistem için, sistemdeki hafıza yuvası sayısını ve temel hafıza konfigürasyonu kaidelerini gösteren “bank şeması – bank schema” isimi verilen diyagramlar bulunur.



BANK ŞEMASI NASIL OKUNUR?


Bank şeması, satır ve sütunlardan oluşan ve sisteminizdeki hafıza yuvası sayısını gösteren diyagramdır. Bu diyagram anakartınızın bank yerleşimini kolayca anlamanız için hazırlanmış teorik bir yapıdır. Bu yapı sayesinde hafıza modülü satın alırken ve sisteminize modül takarken size şart olan yapılandırma bilgilerini kolayca öğrenebilirsiniz.

Bir bank şemasında her [__] bir hafıza yuvasını göstermektedir:

Örnek: [__][__][__][__] = 4 hafıza yuvası

Diyagramdaki her sütun bir hafıza bankını göstermektedir. Sütundaki ” ” simgesi bir banktaki hafıza yuvası sayısını göstermektedir. Yükseltme işlemi bir defada tek bir bank biçiminde yapılır. Sözgelişi; şayet her sütunda iki [__] olan dört sütun var ise, yükseltme bir defada iki modül ile yapılacak demektir. Ancak şayet tek bir [__] satırı var ise, yükseltme bir defada tek bir modül ile de yapılabilir.

Saygılarımla 'Conqueror

 
Son düzenleme:
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.