Ben Turknet 1000MBPS paketini kullanıyorum aylık 700 TL ücreti var. GPON altyapı kullanıyor uzun zamandır herhangi bir sorun yaşamadım.
1. TurkNet
Avantajlar:
Taahhütsüz ve sabit fiyat: Taahhüt yok, cayma bedeli yok. Paket yükseltme/satın alma işlemleri genellikle online yapılabiliyor.
YAPA (yerel altyapı) üzerinden simetrik hız: Bazı bölgelerde 1000 Mbps’ye kadar download/upload sağlar. Upload hızı özellikle önemliyse büyük avantaj.
Düşük ping, esneklik: Özellikle e-spor ya da canlı yayın için uygun. Kullanıcı yorumlarında da altyapı varsa çok beğeniliyor.
Dezavantajlar:
YAPA olmayan bölgelerde hız düşüşü: Altyapı yetersizse pratik hızlar düşük kalabiliyor.
Şikâyetler: Özellikle müşteri hizmetleri ve kurulum süreçlerinde gecikmeler yaşanabiliyor:
2. Turkcell Superonline
Avantajlar:
Geniş fiber altyapı ve yüksek hız: 1000 Mbps’e kadar fiber, özellikle büyük şehirlerde erişilebilir.
Ek hizmetler: TV+, bulut gibi katma değerli servisler.
Genel kullanıcı memnuniyeti yüksek.
Dezavantajlar:
Fiyat: Diğer sağlayıcılara göre daha pahalı olabilir.
Kapsama alanı sınırlı: Her bölgede fiber altyapısı yok; özellikle kırsal ya da yeni mahallelerde sorun çıkabilir.
3. Diğer Alternatifler
Türksat Kablonet – Kablo altyapısıyla ekonomik ve taahhütsüz seçenekler sunar.
Millenicom, Netspeed, Comnet, Vodafone Net, D-Smart Net gibi sağlayıcılar – Hız/puan karşılaştırmalarında benzer segmentte yer alıyorlar.
Tavsiye:
Altyapıyı kontrol edin: İlk adım, bulunduğunuz adres için TurkNet YAPA, Superonline fiber, Kablonet kablo altyapısı var mı bakmak.
Hız ve fiyat karşılaştırması yapın: TurkNet (taahhütsüz, simetrik hız mümkün), Superonline (hızlı ve güvenilir, ama maliyetli), Vodafone Net veya Kablonet (uygun fiyat, esneklik) gibi.
Müşteri yorumlarına bakın: Memnuniyet ve teknik destek performansı kullanıcı deneyiminde önemli. TurkNet ile ilgili şikâyetler var; Superonline daha stabil ve destek odaklı görünüyor.
Taahhüt durumunu düşünün: Şu anki yüksek fiyat ve yükseltme kazıklarına karşılık, taahhütsüz bir sağlayıcı (örneğin TurkNet) daha esnek ve güvenli bir tercih olabilir.