Hangi Site Dilini Öğrenmeliyim

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
24
Css sadece tasarım için kullanılır. Sitenin html ile yaptığın taslağını css ile görselleştirirsin.

Sitenin çalışması için veritabanı bağlantıları , üye girişleri , formlar, panel kullanımı için ise php/asp.net gibi web programlama dilleri kullanman gerekir.

Önce bazı kavramları ve ne işe yaradıklarını öğrenmelisiniz.

Program olarak ise notepad++ yardımıyla dahi html-css-php yazabilirsiniz. Bunun yanında dreamweaver, sublime text 3 , netbeans vs... kullanabilirsiniz.
 

lanqer

Yeni üye
13 Nis 2012
11
0
İlk başta HTML ile CSS öğrenmelisin bunlar basit zaten ezberlemek için uğraşma mantığını öğren hangi kod ne işe yarar bir yere yaz kodlama yaptıkça ezberlesin. ardından PHP öğrenmelisin bunda biraz zorlana bilirsin ama öğrenilemeyecek tarafı yok. Notepad++ veya PHPStorm kullanabilirsin kodlama yaparken.
 

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
24
Dinamik site içeriğini veritabanından çeken, güncellenebilir, admin paneli olan bir sitedir. Web yazılım dilleriyle arka plan kodlanmış sitedir diyebiliriz. Kullanıcı etkileşimli siteler.

Siz wallpaper sitesine sonuçta her gün yeni foto. ekleyeceğiniz için dinamik site yapmanız daha sağlıklı olur. Admin panelinden görsel eklersiniz veritabanından bu görselleri site içeriğinde gösterirsiniz.
 

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
24

ALLAME2015

Üye
2 Şub 2015
87
0
İstanbul
Domain sitenin adresidir , host şirketi ise senin sitenin veritabanı gibi dosyalarını tutan şirkettir sana ordan alah tahsis ederler sende bu alanı kullanırsın. Aylık trafik sitenin trafiğidir işte , mysql ise sitede kendi ihtiyaçlarına göre oluşturulmuş (örneğin üyelerin veritabanı) database dir.

O zaman bilgisayarda vs boş alan host olarak kullanılabilir mi ?
 

ihan3t

Kadim Üye
7 Şub 2012
5,018
24
Teorik olarak evet fakat bilgisayar kapandığı an siteye erişim vs gider. Host şirketleri sana bir server sağlar bunun internet hızı rami vs vs senin bilgisayarından çok daha üstündür ve sürekli açıktır.

Home host tavsiye edilmeyen bir yöntemdir ve biraz zahmetli bir yoldur...
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.