Hangi Yazılım Dili Üzerinden ilerlemeliyim?

enddragon

Üye
12 Nis 2021
82
1
ben sadece masaüstünde c++ java ve pythonu öğrendim pythonda iyiyim ama c++ ve javada ortayım.
hangi dili öğrenmeliyim yoksa c++ ve javada devam mı etmeliyim? :)
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

ZiksthemW

Asistan Moderatör
28 Mar 2020
1,040
3
137
Oslo
Merhaba,

Hangi alanda ilerlemek istediğinize göre bu değişebilir, öncelikle bize devam etmek istediğiniz alanı söyleyin ona göre size öneride bulunalım. Ayrıca, size tavsiyem hangi dilde daha rahat hissediyorsanız o dilde ilerlemenizi tavsiye ederim.

Saygılarımla,
ZiksthemW
 

Crypthash

Kıdemli Üye
13 Nis 2014
3,471
8
Sorduğunuz sorunun kesin ve basit bir cevabı yok çünkü birçok kişisel etkene göre her kişi için öğrenilmesi gereken programlama dili değişiklik gösteriyor.
Python, dünya çevresindeki bilimsel topluluklar arasındaki en popüler programlama dili olma özelliğini taşıyor. Çeşitli işleme, veri analizi ve biyoinformatik programlar yazmak için kullanılıyor. Öğrenilecek ilk dil olarak mükemmel bir tercih olmasının yanı sıra bilimsel alanda da oldukça faydalı bir dil. Doğrudan araştırma veya veri analizi yapmasanız bile Python becerilerine sahip olmak sizi iş arayışınızda rakipleriniz karşısında öne geçiyor. Java muhtemelen dünyanın en yaygın programlama dili. Statik yapıya sahip bu dil genellikle Android uygulama, oyun ve masaüstü uygulama geliştirme alanlarında kullanılıyor. Ayrıca, özellikle büyük şirketlerde back-end web geliştirmede de oldukça popüler.
Java’nın çok yönlülüğü dilin kendisini önce en iyi programlama dilini öğrenmek isteyenler için muhteşem bir tercih haline getiriyor. Ancak Java’yı öğrenmek istiyorsanız dili tam olarak anlamak için çok zaman ve efor sarf etmeniz gerektiğini bilmelisiniz.
 

XKaraGERGEDANX

Uzman üye
19 Ocak 2021
1,372
1
113
3301/1.1.ano
oyun kodlamak için "JAVA" güzel

"C++" eskiden beri olan güncelliğini kaybetmemiş bir dil windows "C" ile kodlanmıştır

"Python3" güncel ve halen geliştirilmekte olan ve geleceği olan bir dil her türlü programlama ya uygun ve de anlaşılması ile vs. olsun birçok açıdan diğer ikisinden kolay

eğer hacking alanında ilgileneceksen c++ ve python bilmen şart python çok kullanılan güzel bir dil olduğu için c++ ise güncelliğini kaybetmemiş ve birçok şey c++ ile kodlanmış olduğu için bunlar dışında 2 adet script dili bilmende fayda var hacking de

dil önerisi istiyorsan :::::

goland bakabilirsin = pythona benzer bir dil
ruby bakabilirsin = çok güzel fud olur
html+css = web tasarı için güzel
kotlin = android kodlama için

powershell bashscript php asp.net bootstrapt vs. hepsine bakabilirsin yüzeysel bak sonra sevdiğin olursa ilerde bakarsın çünkü script dili gerekli script dili olmayanları da aklına gelsin diye yazdım yani benim aklıma geldi :)

iyi forumlar..
 

boole

Ar-Ge Ekibi Proje Yöneticisi
12 Nis 2019
735
201
.Net Core
ben sadece masaüstünde c++ java ve pythonu öğrendim pythonda iyiyim ama c++ ve javada ortayım.
hangi dili öğrenmeliyim yoksa c++ ve javada devam mı etmeliyim? :)

Merhaba,
Konu biraz derin ve aslında tartışmaya çok açık bir konu ama ben kendi yorumumdan bahsedeyim. Sen şuan c++, java ve python da ne seviyede iyisin hangi frameworkleri biliyorsun ve ne seviyede projeler çıkartabiliyorsun OOP ne kadar kullanabiliyorsun ? Katmanlı mimarilere ne kadar hakimsin ? SOLİD'i uygulaya biliyor musun ? bu tür yine sorular türetilebilir bu soruların yanıtı neticesinde dil değiştirip değiştirmemek size kalmış ama genel olarak programlamaya hakimseniz dil geçişi yapmanız çok uzun sürmez genelde tabi kompleks ve ileri seviye olmaz ama işini görecek düzeyde diğer dillere de hakim olabildiğini c++, java ve python üçlüsünde anlamış olmalısın. Seviyeni bilmiyorum ama tahminimce daha büyük projelerde çıkartabilirsin o yüzden büyük projeler çıkartmaya çalış ama bu projeleri saydığım sorulara uygun olarak yapmaya çalış yoksa sürekli crud operasyonu ve spagetti kod yazıyorsan dil değiştirsen dahi aslında olduğun yerde dönüyorsun demektir.
 

EX

Deneyimli Moderatör
29 Mar 2020
1,962
5
1,289
Bu konu hakkında ki videomuzu izleyerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda resmi.tht Sosyal Medya hesaplarını takip ederek programlama dilleri içerik serisini gözden geçirebilirsinz.

[ame]https://www.youtube.com/watch?v=AldNTsNOhDk[/ame]
 

SinyorProfesorS

Kıdemli Üye
3 Nis 2020
2,265
4
288
Londra
Yazılıma yeni başlıyor iseniz öncelikli olarak algoritma mantığını kavrama sonrasında python öneririm


En popülerlere bir bakalım :
indeed-1.jpg


celikle şunu söylemeliyim ki elimizin altında çok büyük bir nimet var, internet. Basit bir Google'lama ile milyonlarca sonuca ulaşabiliyorsunuz.
Ben öğrenirken kitap kullanmadım o yüzden kitap önerisi yapamayacağım. Aslında kitap alıp almamak biraz da sizin çalışma tarzınız ile alakalı.

Forumda programlama kategorileri var her dil için. Onlara da bakabilirsiniz.
Türkçe bir kaynak olarak BTK Akademi'yi önerebilirim. Kurslara girmek için e-devlet şifreniz olmalı. Sertifika da alabiliyorsunuz.

C dilini algoritma mantığı ile yazım kolaylığı açısından kullanabilirsin. Tüm dillerde temel olarak gösterilir genellikle.
Fakat dillerin kendilerine göre kullanım alanları vardır. Değişmeyen birşey ile yapabileceklerin sınırlıdır. O yüzden esnek dillere, yöneleceğin alana göre geçiş yapmanı tavsiye ederim.
Başta C dilini öğrenirsen diğer dillere geçişin de kolay olacaktır.

Post . https://www.turkhackteam.org/8903778-post9.html


** Merhaba, Programlama dünyasına giriş yapmak isteyen kişilerin kendilerine, arkadaşlarına ve hatta Google’a sorduğu bir sorudur: “Hangi programlama dilini öğrenmeliyim?” veya “İlk önce hangi programlama dili ile başlamalıyım?”. Ancak bu soruya doğrudan cevap vermek yerine, öncelikle dili öğrenmek isteyen kişinin isteklerine ve beklentilerine başvurmak gerekiyor.

Python, Java, C, C++, JavaScript, C#, Ruby, PHP, Objective-C dillerinden hangisinin başlangıç için iyi olduğunu bulabilmek için, öncelikle çeşitli sorulara cevap vermek gerekiyor. Programlamayı ne için öğrenmek istiyorsunuz? Projeleriniz web odaklı mı olacak, yoksa mobil odaklı mı? Oyun mu geliştirmek istiyorsunuz, yoksa kurumsal bir uygulama mı? Bunun gibi tüm sorular dil seçiminde etkili olacaktır.

CarlCheo tarafından hazırlanan infografik ise bu soruları soran kişilere cevap bulmaları konusunda yardımcı oluyor. Sizin için Türkçeleştirdiğimiz infografikte, size yöneltilen çeşitli soruları takip ederek programlama dünyasına hangi dil ile başlamanız gerektiği konusunda bir fikir sahibi olabilirsiniz. Bunun yanı sıra Yüzüklerin Efendisi analojisiyle de sorularınıza eğlenceli bir yol üzerinden cevap bulabilirsiniz.**
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.