Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
merhaba bi yazılımı dili ögrenmek istiyorum hangi dilde bi iş ticaret yapabilirim hangi dili ögrenmek daha mantıklı olur para kazanmak için
Öncelikle selamlar.
Yazılım dili öğrenmek için ingilizce öğrenmene hiç gerek yok bu işe çok küçük yaşlarda merak salmış teknoloji ile sürekli haşır neşir olan birisi olarak sana tavsiyem önce ne yapmak istiyorsun ? mobil üzerindense Kotlin veya android studio ide'lerini indirip android programlamaya başlayabilirsin sanalogretim diye bir site var oradan eğitim seti alabilirsin, masaüstü için çok fazla çeşit mevcut onda da iş hayatına atılacaksan eğer c# çok tercih ediliyor phyton modül yazanlar da var etiket kategori düzenleme işleri için ama çok ihtiyaç duyulan bir alan değil bana kalırsa c# üzerinden ilerleyebilirsin. ( masaüstü programlama da ) eski dilleri hala kullanan firmalar elbette mevcut ama güncele yönelmek her zaman +1 adım önde olmaktır.
hiçbir işe yaramaz. günlük hayatta konuşmayacağız. yazılım dillerinde ingilizce bilmesede olur editörlerin hepsinde türkçe desteği var diyelim ki türkçe desteği olmayan bir editör var ondada temel kelimeler kullandıgı yerleri zamanla öğrenecek ezber edecek zaten önce dili öğren sonra yazılım dilini öğren işi tamamen hikaye.hocam değerli yorumlarınız için teşekkür ederim, ingilizce grammer ile yazılım dili arasında benzerlikten dolayı işe yaramaz mı?
valla ingilizcedeki tense kalıpları mesela bilmiyorum hiç mi faydası olmaz.. past continous, perfect tense v.s. sağ olun hocam. çünkü yazılım dilleri de ingilizce ya ondan böyle düşündümhiçbir işe yaramaz. günlük hayatta konuşmayacağız. yazılım dillerinde ingilizce bilmesede olur editörlerin hepsinde türkçe desteği var diyelim ki türkçe desteği olmayan bir editör var ondada temel kelimeler kullandıgı yerleri zamanla öğrenecek ezber edecek zaten önce dili öğren sonra yazılım dilini öğren işi tamamen hikaye.
Yazılım dillerinde de hello what is your name ? thanks u? gibi cümleler kullanmıyoruz.
Dim degiskenadi As Degiskentipi seklinde yada
degisken tipi degiskenadi;
şeklinde dillere ve editörlere baglı olarak tanımlamalar yapıyoruz.
Ben dil öğrenmeden yazılım öğrenilebilir diyen taraftayım varsa aksini idda eden güzel bir münazara yapabiliriz.
hiçbirşeye yaramaz bu aynı trigonometri logaritma öğrenip matematik hayatın her alanında lazım olacak diyen hocaların demesi gibi bişey.. matematik hep lazım olacak ama toplama çıkarma çarpma olarak lazım olacak. bakkala gidip 2 ekmek alınca 2tabanında logaritma10 tl ödeyeceksin demez bu da ona benzer. kalıplaşan kelimeleri öğrensek editördeki kelimeler ve değişken tipleri yeter, gerisi hikaye.valla ingilizcedeki tense kalıpları mesela bilmiyorum hiç mi faydası olmaz.. past continous, perfect tense v.s. sağ olun hocam. çünkü yazılım dilleri de ingilizce ya ondan böyle düşündüm
eyvallah hocam ellerinizden öperim, yazılım kitabı alacaktım ama ondan önce ingilizce eğitim seti almayı planlıyordum B1 seviyesine kadar, hani belki faydası olur diye ama tavsiyeniz üzerine IDE kelimelerini öğrensem yeterhiçbirşeye yaramaz bu aynı trigonometri logaritma öğrenip matematik hayatın her alanında lazım olacak diyen hocaların demesi gibi bişey.. matematik hep lazım olacak ama toplama çıkarma çarpma olarak lazım olacak. bakkala gidip 2 ekmek alınca 2tabanında logaritma10 tl ödeyeceksin demez bu da ona benzer. kalıplaşan kelimeleri öğrensek editördeki kelimeler ve değişken tipleri yeter, gerisi hikaye.
ben bile çoğu kelimeyi bilmem. temel metinleri öğrenirsin zamanla.. replace find change settings toolbox gibi..eyvallah hocam ellerinizden öperim, yazılım kitabı alacaktım ama ondan önce ingilizce eğitim seti almayı planlıyordum B1 seviyesine kadar, hani belki faydası olur diye ama tavsiyeniz üzerine IDE kelimelerini öğrensem yeter
Bana kalırsa python gibi kolay bir dilden başlama. C# dan başlamanı öneririm. Çünkü C# zor olduğu için diğer dilleri zorlamadan öğrenebileceğini düşünüyorum.merhaba bi yazılımı dili ögrenmek istiyorum hangi dilde bi iş ticaret yapabilirim hangi dili ögrenmek daha mantıklı olur para kazanmak için
hocam bu forumda idolünüz var mı yazılım alanında?ben bile çoğu kelimeyi bilmem. temel metinleri öğrenirsin zamanla.. replace find change settings toolbox gibi..
bu foruma çoook uzun zamandır girmiyorum. birkaç yardım ettiğim kişi vardı, ama idolüm yok bu forumda. benim aslnda bir idölüm var ama o da türk değil.hocam bu forumda idolünüz var mı yazılım alanında?
hocam alaylı mısınız yoksa yazılım mı okudunuz?bu foruma çoook uzun zamandır girmiyorum. birkaç yardım ettiğim kişi vardı, ama idolüm yok bu forumda. benim aslnda bir idölüm var ama o da türk değil.