Haram mı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

'Albatros

Anka Team Junior
7 Mar 2023
1,355
14
874
anka.html
Kararsız kaldığımı şu sözlerimle dile getirmek isterim,
Oyunu veya uygulamayı yapan yazılımcıların / tasarımcıların emeği illaki geçmiştir. ve sen bunların günlerce / aylarca süren çalışmaları sonucu ortaya çıkardığı bir uygulamanın / oyunun hilesini çıkartıp millete yayıyorsun.
 

Bilinmez45

Üye
18 Nis 2022
180
33
hileyi kendin yapiyorsan emek knk bence emek haram degil hazirsa bilmiyorum
Kral ben şurada kaldım,herkes hile yapabilir,ama bazıları yaparsa eşitsizlik olur buda oyuncuları ve oyunu yapanları mutsuz eder,ama şimdi ben hileyi satsam belki dengeleyecem eşitliği,ama onun yerine anti hile yazılımı da geliştirebilirim,yada hilemi satıp sonrasında hilem için antihile geliştirebilirim,çok karmaşık
 

BeoWulf007

Kıdemli Üye
19 Haz 2013
2,763
20
508
24
Praise The Fool
Kral ben şurada kaldım,herkes hile yapabilir,ama bazıları yaparsa eşitsizlik olur buda oyuncuları ve oyunu yapanları mutsuz eder,ama şimdi ben hileyi satsam belki dengeleyecem eşitliği,ama onun yerine anti hile yazılımı da geliştirebilirim,yada hilemi satıp sonrasında hilem için antihile geliştirebilirim,çok karmaşık
Aynen kardeşim sen önce zehir sat sonra panzehirini çıkar hayır işliyorum diye kendini kandır güzel mantık.
 

z1lo

Üye
16 Haz 2022
53
39
hilesine bağlı örneğin zikirmatik programı satın aldın tum isimleri açmak için zamanın yok tum isimlerin zikrini birden çekeceksin online falan da değil tüm isimleri açmak için hile yaparsan cihada bile girebilir. ama csgo'da aimbot açıp wh açarsan milletin hakkına girmiş olursun. şaka bir yana örneğin online rekabetçi bir oyunun hilesini satıyorsan islami açıdan sıkıntılı. ama örneğin cyberpunk satın aldı birisi diyelim sen de trainer yazdın o kişiye sattın adam da story based bir oyunda hile yapacak atıyorum para hilesi vs. bunun ne cd projekte ne de bir başkasına zararı yok zaten artık bu tarz oyunlar kendi hilelerini konsol üzerinden dokümantasyonunu paylaşır hale geldi. ama dediğim gibi online rekabetçi bir oyun falan sıkıntılı bence islami açıdan.
 

Grimner

Adanmış Üye
28 Mar 2020
6,320
119
4,775

Rewan

'Türk ün yaveri
26 Kas 2020
2,029
19
1,493
Konum
Bu bildiğin hırsızlık mantığı , örnek olarak sen bir plan yapıyorsun detaylı detaylı günlerini verip hırsızlık yapıyorsun burda bir emek sarfetmişsin ama sen buna sevap diyebilirmisin diyemezsin dimi mantık olarak öyle düşün. Adam çalışıyor emek veriyor yapıyor kazanıyor sen çalışıyon günahtır mantıken.
 

By Birkan

Junior Hunter
18 Nis 2022
629
3
703
Kendinizi geliştiricinin yerine koyup, emeğinizin hiçe sayıldığını düşününce haram olmasa bile, kesinlikle emek gaspı olduğunu göreceksiniz.
 

WalterWhiteHacker

Katılımcı Üye
1 Ara 2022
590
2
234
Azerbaycan
Sen o hileyi oyunlarda kullanıyorsun ve insanların emeğini çalıp üstüne zamanlarını harcıyorsun buda kul hakkına girer Allah herşeyi affeder ama kul hakkını affetmez hilede kullanma çoğunda virüs oluyor kendin yaparsan bilmem
 

darkswan

Katılımcı Üye
19 Haz 2021
254
139
KARS
Beyler biliyorum burası islam platformu değil ama buradan başka forumlardada üyeliğim yok oyüzden bilen varsa hile satmak haram mı
tabiki de haramdır çünkü hakka giriyorsun evet belki o hileyi sen yazarak emek veriyorsun ama sattığın hileden dolayı oyunu mahvolan insanlar var ben pubg oynuyorum ama bu hileciler yüzünden bırakasım geliyor bazen , o yüzden o kıymetli vaktini daha yaralı şeylere harcayıp daha güzel şeylerin ticaretini yapmalısın kankim :)
 

Adanalıtrojan

Kıdemli Üye
25 Haz 2021
2,024
7
1,054
16
Konya Ovası Askeri Tesislerinde
hileyi kendin yapiyorsan emek knk bence emek haram degil hazirsa bilmiyorum
buna tek taraflı bakma derim hileyi neyden kullanıyorsun emek verip oyun kyazan adamın oynunda hileyi kuruyorsun buda oyunu yapana haksızlık olmuyor adam emek vermiş sende hile ile adamın oyunu bozuyorsun haram değil ama gunah hileyi satarsan buyuk ihtimaller haram olabilir çünkü helal bir işten gelmemiş bir para.
 

Venom.20

Katılımcı Üye
11 Şub 2023
588
2
376
𝐋𝐢𝐧𝐮𝐱
Hile Adı Üstünde, Diğer Kullanıcılardan bağımsız sistemin tanımadığı bir hakkı kullanarak oyunda yükselmek. Gerisini sen düşün.
 

Ronvium

Yeni üye
3 Nis 2023
2
1
İslami değerler tarafından baktığın zaman haram. Kul hakkına dolayı yollarlada olsa girmiş bulunuyorsun. İlla ben arafdayım tam dindar diyemem kendime ama inancım var gibi öteki tarafda bulurum bir cevap diyorsan o sana kalmış. Yok illa dine inancım yok, milletin zamanını, emeğini çalmayı düşünüyorum diyorsansa da bu konuda vicdanının devreye girmesi gerekiyor. Şayet bu üçüde seni pek alakadar etmiyorsa eğer, birinci kendini, sonra tekrar bu konuyu sorgulamanı tavsiye ediyorum.
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.