Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Arkadaşlar merhaba,
Eski laptopumun ana ekranı yandığından dolayı hardiski çıkartıp usb ile bilgisayara bağlıyorum ancak sadece C ve D klasörüleri gözükmektedir.
Harddiskin masaüstünü göremiyorum,nasıl erişim sağlayabilirim?
Merhaba,
aşağıda ki gibi çıkıyor ancak isim değiştirme işlemi yapamıyorum.
ayrıca hardiski takıp çıkardığımda "Disk 2 Bölüm 1" olarak eklenip çıkıyor.
E ve D diskini bilgisayarım klasörüne girer F2 butonu ile isim değiştirmiştim.
Windows kullanıcılarının çoğunluğu bu sorunu yaşamıştır. Harici hard disk, USB flash disk, flash bellek veya hafıza kartı Windows Gezgini’nde gözükmesine rağmen dosya ve klasörler görünmez.
Normalde, Windows 10 Dosya Gezgini’ni açıp Görünüm sekmesine tıklayıp Gizli Öğeler kutucuğunu işaretleyerek harici diskte göremediğiniz dosya ve klasörleri tekrar görünür hale getirebilirsiniz. Gizli öğeleri göster ile kaybolan dosyaları geri getiremediklerini söyleyen şansız kullanıcılar da var.
Çözüm
1. Harici hard diskte görünmeyen dosyaları kurtarma
Adım 1.EaseUS hard disk veri kurtarma programını başlatın.
EaseUS Veri Kurtarma Sihirbazını çalıştırın ve kaybolan veya silinen dosyalarınızın olduğu diski seçin. Tüm kaybolan veri ve dosyaları taramaya başlamak için Tara'ya tıklayın.
Adım 2.Hard diskten kaybolan verilerini bulmak için tarayın EaseUS hard disk veri kurtarma programı, seçilen diskin tamamını tarayacak ve mevcut, gizli veriler dahil tüm kaybolan dosyaları bulacaktır.
Adım 3.Hard diskten kaybolan verileri ve dosyaları ön izleyin ve kurtarın.
Silinen ve kaybolan dosyalarınızı "Silinmiş Dosyalar" , "Sürücü" (disk sürücü harfinizle birlikte) içinde bulabilirsiniz.
Kayıp Bölüm Dosyaları veya "Ek Dosyalar" biçimlendirilmiş ve RAW verilerinizi orada listeleyecektir.
Bulunan dosyaları ön izlemek için çift tıklayın.
Ön izlemeden sonra, diskte kaybolan dosyalardan istediklerinizi seçin ve lütfen bu dosyaları PC'nizde veya diğer harici depolama birimlerinde güvenli bir yere kaydetmek için Kurtar'a tıklayın.
Mac’te harici hard disk ve diskteki dosyalar görünmüyor mu? Dosyaları geri getirmek için EaseUS Data Recovery Wizard for Mac kullanın.
2. Chkdsk komutu ile HDD, USB bellekte veri dosyaları görünmüyor ?
Çözüm
Sabit disk bozulduğundan veya dosya sistem hatasından dolayı harici hard diskteki dosya ve klasörlerinizi göremiyorsanız veya HDD, USB bellekteki veri dosyaları gözükmüyorsa daha fazla veri kaybını önlemek adına hard disk sorunlarını gidermek için komut istemini kullanın.
1) Windows arama kutusunda cmd yazın, “Komut İstemi” programına sağ tıklayın ve “Yönetici olarak çalıştır”ı seçin.
2) Komut penceresinde şunu girin: chkdsk g: /f (g, harici hard diskinizin sürücü harfidir, bu nedenle lütfen sürücü harfini diskinizin sürücü harfiyle değiştirin)
3) “Enter”a bastığınızda chkdsk bozuk HDD’nizi kontrol etmeye başlayacak ve sürücüdeki sorunları düzeltecektir.
Merhaba,
Easeus programı ile çalıştırdığımda görebiliyorum ancak kurtar yaptığımda üyelik istiyor bu sebepten kurtaramıyorum.
Programın crakı mevcut mudur?Ve crackı kullanmak sağlıklı mıdır?
Veya başka bir yol ile kurtarabilir miyiz?