HARDWİPE. Verilerinizi Yok edin.

2nokta

Yaşayan Forum Efsanesi
28 Şub 2013
16,689
16
Verileri yok etmek konusunda en tecrübelisi. Hard wipe.

Hard disk veya usb belleklerinizdeki verileri sildiğiniz zaman gerçekten silindiğini mi düşünüyorsunuz. Eğer önemli bilgileriniz var ise ve bu verileri geri getirilemeyecek şekilde silmek istiyor iseniz biçimlendirme yeterli olmayabilir. Verileri yok etmek konusunda bir çok program bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi de hardwipe.


Hardwipe basit arayüzü ve kullanışlı menüsü ile verilerinizi geri getirilmeyecek şekilde silen wipe programıdır. Aslında bu işlemler silme olarak bilinse de, silme değil verilerin üzerine yazma işlemidir. Kısaca üzerine ne kadar yazılır ise alttaki veri geri getirilemeyecek şekilde ezilir :) Bu program sayesinde verileriniz bir başkası tarafından geri getirilemez.


Program kullanımı:


1-Programı çalıştırdıktan sonra soldaki menüden silmek istediğimiz dijital materyali seçiyoruz. Eğer harici bir aygıtı silecek ise Pysical, D veya E diskimizi silecek isek Logical seçeneğini seçiyoruz.

disk-wipe-guvendemisin1.JPG



2-Silmek istediğiniz materyali seçin, sürücüyü seçtikten sonra OK’e basın.

disk-wipe-guvendemisin2.JPG



3-Karşınıza çıkan uyarıyı kapatın.

disk-wipe-guvendemisin3.JPG



4-Wipe seçeneklerini buradan seçebilirsiniz.

disk-wipe-guvendemisin4.png



Zero Overwrite: Dijital materyaldeki verilerinizin üzerine 1 kere veri yazma işlemidir. Güvenli sayılamaz. Wipe işlemi kısa sürer

Gost-r : Basitçe 2 kere yazma işlemidir.

Dod: Basitçe 3 kere yazma işlemidir.

Schneier: Rastgele numaralar oluşturarak verilerinizin üzerine bu numaraları 7 kez farklı biçimde yazma işlemidir. Özel firmaların kullandığı algoritmadır. Güvenirliği yüksektir. Wipe işlemi uzun sürer.

Gutmann:Verilerin üzerine 35 kez farklı ve her seferinde karışık şekilde yazma işlemidir.Veriler geri getirilse dahi okunma işlemi imkansızdır. Wipe işlemi çok uzun sürebilir.

5-En uygun wipe seçeneğinin seçtikten sonra, eğer işlem çok uzun sürecek ise oturumu veya bilgisayarı otomatik olarak kapat seçeneğini seçip Start’a basın ve işlemi başlatın. İşlem bitiminde bilgisayarınız otomatik kapanacaktır.

disk-wipe-guvendemisin5.png



6-Bu işlemleri kısa olarak, silmek istediğiniz materyalin üzerine gelip, sağ klik yaparak gerçekleştirebilirsiniz.

disk-wipe-guvendemisin6.JPG


güvendemisin comdan alıntı yapılmıştır/2nokta
Konuda bahsi geçen program indirlme link için
Tıklayın
 

mygran

Yeni üye
15 May 2016
42
0
Ellerine sağlık,işe yarar :D

gerçekten dogrumu misal bende çok önemli bilgiler var Pc c ve d sistemimde silme yaptıktan sonra o program ile gerçekten geri getirilmesi imkansız mı ? Şayet öle bi mantık varsa


Mr.Robot dizisinde adam 2 de bir sürekli harddisklerini neden kırıp atıyor o sistemi yapmıyor
 

MuratAkbas24

Yeni üye
2 Nis 2016
22
0
hahaha ne olur ne olmaz diye kullanmak lazım :D illegal birşeyde yapmıyoruzda yinede takip mod on bizde varsayım olarak :D cem yılmazın dediği gibi cia bizi izliyor :D
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.