İyi akşamlar herkese. 1 hafta önce harici hdd aldım 2 tb samsung 2.0. Ardından exfat olduğunu görünce ntfs çevirmek istedim, ve biçimlendirdim, ama biçimlendirme işlemi çok uzun sürünce yarıda kestim. Sonra hdd yi tekrar taktığımda pc nin hdd yi gördüğü halde açmadığını anladım ve sürekli çıt çıt sesi geliyor bu ses 3 part devam edip bitiyor. her part 10-15 kere çıtlıyor
.
Bilgisayarım yönet bölümü açılmıyor hdd taktığım zaman ve normal bilgisayarım bölümündende sağ tuşla tıkladığımda kasılıp donup kalıyor. Birçok yol denedim ve linux slax kurdum usb ye ve onun üzerinden göstermek için hdd yi taktım pc ye o çıt çıt sesleri hiç glemiyor çalışıyor hdd ama pc hiç görmüyor bu sefer
. Raw formatına mı dönştü nedir anlayamadım çözümü olan veya bu sorunu yaşayan var mı bilgi paylaşalım 
Bilgisayarım yönet bölümü açılmıyor hdd taktığım zaman ve normal bilgisayarım bölümündende sağ tuşla tıkladığımda kasılıp donup kalıyor. Birçok yol denedim ve linux slax kurdum usb ye ve onun üzerinden göstermek için hdd yi taktım pc ye o çıt çıt sesleri hiç glemiyor çalışıyor hdd ama pc hiç görmüyor bu sefer