Hedef Sitede Pasif Bilgi Toplama //KurokoTetsuya\\

KurokoTetsuya

Kadim Üye
23 Nis 2015
5,028
2
SGA
Makale geçen seneye aittir. Başka bir yerde kullanacaktım fakat iptal oldu falan. Ben de boşa gitmesin diye burada paylaşmak istedim.

Bilgi toplama işlemi siber saldırıların ilk adımlarıdır. Pasif ve aktif olmak üzere ikiye ayrılır. Biz bu konuda pasif bilgi toplamayı göreceğiz.
Hedef site hakkında bilgi sahibi olurken bazen hedef siteyle uğraşmak yerine onun hakkında bilgi verebilecek başka yerlere gitmemiz gerekir. Bu yaptığımız şey; birisi hakkında bilgi sahibi olmak için onu tanıyan başka insanlara soru sormak gibidir. Pasif bilgi de bu işe yarar. Aktif bilgi toplamada ise direkt sitenin kendisi ile iş görülür. Bu da halkında bilgi öğrenmek istediğimiz kişinin kendisine soru sormak gibidir.

Pasif bilgi toplama
Whois: Whois, hedef sitemizin hosting ve domain firması hakkında bilgi edinme, site sahibi ile ilgili bazı bilgilere ulaşmamızı sağlar.

Linux terminalinde “whois fl3xpl0it.tk” yazarak veya whois.com.tr üzerinden whois sorgusu yapabiliriz.


Google: Hedef sitemiz ile ilgili bazı keşifleri Google’a özel parametreler ile bulabiliriz.

Aşağıdaki resimde “site:” parametresi ile hedef sitemizi belirliyoruz. “*” işaretimiz ise “Bu sitenin öncesinde bir şey yazıyor olabilir, ben bilmiyorum Google amca sen yardımcı olurmusun?” gibi bir şey oluyor ve Google, bize -varsa- subdomainleri listeliyor.


Aşağıdaki resimde ise Google’dan hedef sitemizin “Login” veya “Admin” kelimesinin geçtiği *URL’leri bize listelemesini istiyoruz. “|” ibaresi ise “veya bağlacı” olup istediğimiz 2 parametreden birini veya diğerini istediğimizi söylüyoruz.


Bu şekilde daha kaspsamlı içerikler de aratılabilir. Mesela sitemiz php ile mi yazıldı diye bakmak için inurl:php gibi


Shodan: Shodan.io bize hedef site ilgili çeşitli bilgiler verebilir. Bir çeşit arama motorudur.

Parametreleri kullanmak için üye olmak gerekir, fakat sadece hedef sitemizin hostunu tarayacaksak üyeliğe gerek yoktur. Arama kısmına hedef sitemizin IP adresini yazmak yeterlidir.


Yukarıdaki resimde hedef sitemizin sonucunun bir kısmı alınmıştır.

Builtwith: Bu sitede de hedef sitemiz ile ilgili çeşitli bilgiler toplayabiliriz. Hazır sistem kullandı mı, hangi JavaScript kütüphaneleri kullanıldı, hangi eklentilere sahip vb. bilgileri bize sunar. Ayrıca Reverse IP taraması da yapabiliyor.

http://builtwith.com/fl3xpl0it.tk taramasından ufak bir kesit:


Edit: Daha detaylı bir konu arıyorsanız işinizi görür: https://www.turkhackteam.org/web-se...her-yonuyle-pasif-bilgi-toplama-ishakonc.html
 
Son düzenleme:

ishakonc

Uzman üye
8 Ocak 2017
1,517
1
Linux
Merhabalar;
Daha detaylı bir pasif bilgi toplama konum/video'm mevcut.İncelemek isteyenler için;

Yardımcı Linkler;
7NEXyW.gif

https://www.turkhackteam.org/web-server-guvenligi/1669114-her-yonuyle-pasif-bilgi-toplama-ishakonc.html
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.