Hacklemenin amacı aslında bir çoktur.
Sanal ortamdan ayrı yani gerçek hayatan söz ediyorum.
Gerçek hayata bile hack yapabilirsin, mesala sana opera söyle derseler sen inadına rap söylersen müziği hacklemiş olursun mesala sana futbolda teknik tirektörün kaleye vur derse sen inadına vurmazsan futbolu hacklersin.
Ama sanal ortama gelince ise hack burada daha farklıdır.
İnternet sitelerin açıkları vardır ve bu açıkların kapatılması için beyaz şapkalı hackerler sitelerin adminlerine mail atarlar açıklarınız var kapatın diye.
Ama çoğu internet sitelerin vurdum duymazlıkları vardır ve mailleri okumazlar beyaz hackerlar kendilerine düşen görevi tamamlamıştır.
Sıra Siyah şapkalı hackerlera gelir ve açığı gördükleri anda hacklerler ve sağda solda ben hacker'im der dururlar.
Beyaz hackerlar kendi devletleri için çalışırlar ve internet sitelerini korumak için 7/24 çalışırlar.
Siyah hackerlar ise kendilerini o kadar çok yükseklerde görürler ki sanki Dünyanın kurtarıcıları onlardır.
Kendilerini kral zannederler ve önüne geleni hacklerler.
Banka hesaplarına yönelirler ama çoğu hacker başaramaz çünkü korkuları el vermez.
Sisteme giriş yaptıkları an yakalanırlar veya kendi hesaplarına yüklü miktarda nakit gönderirlerse sistem bunu spam olarak algılayıp alarm devreye girer ve sonları hapishane olur.
Yani özeti hackerlar amaçları için değil zevkleri için çabalarlar.
Bu ister misyon olsun isterse kural olsun bu tüm hackerlar için geçerlidir.
Sen sakın buradaki insanlara bakma forumdan uzaklaştırılmamak için misyonumuz için yapıyorum derler ama sağda solda zevkim için yaptım der.
Sonra buradan çıkanları da gördük hepsinin ne olduğu ortada.