Hiç uçan otomobil gördünüz mü?

ProtectiveTR

Uzman üye
Amerikalı Terrafugia firması, uçan otomobil projesinin test ve tanıtım uçuşlarını tamamladı. Aracın iki sene içerisinde piyasada olması bekleniyor.

Normal benzinle çalışan uçan otomobilin fiyatının 194 bin dolar civarında olacağı tahmin ediliyor.


Bir depo benzinle 750 km. yol yapabilen araçta sadece 1.3 litre ve 100 beygir gücünde bir motor kullanılmış. Bu motorun yakıt tüketimi de 10 km'de 1 litre.


Bu ilginç otomobil hem havada hem de yerde gidebiliyor. Kanatları iki parçalı olarak katlanabilen Terrafugia, istenildiğinde normal bir otomobil gibi kullanılıyor. Aracın uçaktan otomobile dönüşümü ise 30 saniyede gerçekleşiyor.


82 kilometre hıza ulaştığında havalanan aracın havadaki son hızı ise 185 km/saat.










 

matador55

Katılımcı Üye
25 Ağu 2009
571
0
Samsun
2100 yıllarında durum ne olur trafikte cok merak ediyorum.
Jetgiller gibi bişe olur durumumuz heralde..
 
Üst

Turkhackteam.org internet sitesi 5651 sayılı kanun’un 2. maddesinin 1. fıkrasının m) bendi ile aynı kanunun 5. maddesi kapsamında "Yer Sağlayıcı" konumundadır. İçerikler ön onay olmaksızın tamamen kullanıcılar tarafından oluşturulmaktadır. Turkhackteam.org; Yer sağlayıcı olarak, kullanıcılar tarafından oluşturulan içeriği ya da hukuka aykırı paylaşımı kontrol etmekle ya da araştırmakla yükümlü değildir. Türkhackteam saldırı timleri Türk sitelerine hiçbir zararlı faaliyette bulunmaz. Türkhackteam üyelerinin yaptığı bireysel hack faaliyetlerinden Türkhackteam sorumlu değildir. Sitelerinize Türkhackteam ismi kullanılarak hack faaliyetinde bulunulursa, site-sunucu erişim loglarından bu faaliyeti gerçekleştiren ip adresini tespit edip diğer kanıtlarla birlikte savcılığa suç duyurusunda bulununuz.